5 Milyondan Fazla Gmail Hesabı Kötü Niyetli Kişilerce Ele Geçirildi!

gmail

Geçtiğimiz Perşembe günü, pek çok teknoloji tutkunu için “Kara Perşembe” olarak adlandırabilir zira 5 milyondan fazla kişinin Gmail hesabı, kötü niyetli kişilerce ele geçirildi.

Yaklaşık 6 gün önce, Amerika, Avrupa ve Asya’da 5 milyon kişinin yazışmaları ve kişisel hesapları, kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edildi.

Bitcoin Securitt forumlarının iddiasına kulak kesilirsek, 5 milyon kişinin yüzde 60’ına yakın kısmının kredi kartı şifreleri, kimlik bilgileri elde edilirken, mahremiyetleri de ayaklar altına alındı.

gmail logo

Amerika’nın en büyük güvenlik kuruluşlarından  CSIS’ın güvenlik analizine ve yazılım şefi Peter Kruse’un sözlerine kulak asarsak, daha da ilginç gerçeklerle karşılaşıyoruz. Peter Kruse, “Yüzde 60’lık, yüzde yüz kesinlikle doğrulayamayız ancak mahremiyeti zedelenen kişilerin yüzde 55 ile 60’lık yüzde de olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Kötü niyetli kişiler söz konusu verileri doğrudan Google’dan elde etmese de, paylaşımda bulunan üçüncü kişilerden ele geçirdi. Bizce Google, kamuoyuna bir özür borçlu.” ifadelerini kullandı.

Google sözcüleri ise, “Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için her şeyden önemlidir. Verilerin sızdığına dair kesin bir delil yok. Yine de sızıntı ihtimaline karşı tüm önlemleri aldık. Kullanıcılarımız mağdur olmayacak.” açıklamalarında bulundu.

Google yetkililerin açıklamalarına karşın, Gmail kullanıcıların ekstra dikkatli olmalarını öneriyoruz.

Qualcomm’dan Giriş Seviyesine Özel Mobil İşlemci