43Tbps İnternet Hızına Ulaşıldı!

1366982165.6731

Danimarka Teknik Üniversitesi’nde bir grup yaptığı çalışmalar sonucu 43 Tbps internet hızına ulaşmayı başardı. 

Teknoloji internetin icadının ardından bambaşka bir boyut kazandı ve internette her geçen gün hızlanmaya ve insanoğluna yetmemeye başladı. Peki sizce ne kadar hızlı internet gerçekten hızlıdır? Bu soruya farklı bölgelerde yaşayan insanlar farklı cevaplar verebilirler ancak Danimarka Teknik Üniversitesi internet hızını tam anlamıyla yeniden tanımladı. İnternet hızını yeniden tanımlayan grup  tek bir fiber kablo üzerinden saniyede 43 terabit inter hızına ulaştı.

 

optical-fiber-640x425

 

Bu internet hızı başarısı Danimarka Teknik Üniversitesindeki grubun ilk başarısı değil. Grup daha önce 2009 yılında 1 terabit internet hızına ulaşmayı başarmıştı. Aradan geçen 5 yılda 1 terabitten 43 terabite atılan dev adım oldukça etkileyici olması ile dikkat çekiyor.

43Tbps internet hızının daha iyi anlaşılabilmesi için bu internet hızı ile saniyede 5.4 terabayt veri aktarımı yapabileceğiniz söylemek yeterli olacaktır.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü 2011 yılında 26 Tbps internet hızına ulaşmayı başarmıştı. Danimarka Teknik Üniversitesi bu rekoru nerdeyse ikiye katlayarak geçmeyi başardı.

DTÜ’nin bu hıza ulaşmasının nedeni ise bunu tek bir lazer ve tek bir fiber optik kablo üzerinden yapması olarak karşımıza çıkıyor. Şimdilik 43Tbps internet hızının evlerimize gelmesi pek mümkün görünmüyor ancak bundan 5 yıl sonra ne olur bekleyip göreceğiz.

LG G Watch İçin Güncelleme Yayımlandı