IBM’den İnanılması Güç Teknoloji!

ibmden 400 kat hizli internet sunan cip

Dünyanın ileri gelen teknoloji firmalarından IBM geliştirdiği analog-dijital dönüştürücü ile herkesi şaşkına çevirdi. Prototip yonga ile 400 gigabitlik internet bağlantı hızına ulaşabildiğini açıkladı.

ibmden-400-kat-hizli-internet-sunan-cip

Tüm dünyayı heyecanlandıran bu haber İsviçre’den geldi. Saniyede 400 gigabitlik internet hızını desteklediği açıklanan analog-dijital dönüştürücü oldukça merak uyandırdı. Bir kıyaslama gerekirse Türkiye’deki en yüksek internet hızının yaklaşık 400 kat daha yüksek bir internet hızına sahip bu yonga şuan için prototip safhasında.

Bu hızın ne anlama geldiğini bir de şöyle açıklayalım. 2 saatlik bir ultra HD kalitesine sahip bir filmi sadece saniyeler içerisinde indirebiliyor. Yani 160 gigabyte boyutunda bir dosyayı indirmesi saniyeler sürüyor.

Geliştirilen bu yonga internetin ana hatlarını oluşturan veri merkezlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Yani ev ve iş yerlerinde kullanamayacağız.

IBM’in yongayı geliştirmekteki asıl amacı globalde bilimsel çalışmalar sırasında kullanılması. Ayrıca haberleşme ve veri paylaşımının hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.