404 Hatası Popüler Kültürün Bir Parçası Oldu

404

İnternette sörf yaparken karşılaşmayan yoktur 404 hatasıyla. Birden 404 hataları yapışı verir. Sinir bozucudurlar. Bazılarında ise “404 hatası, ne oldu yolunu kaybettin gibi” fıkra gibi şekiller var. Bu hata göstergesi giderek popülerleşiyor ve günlük hayatta kullanılan bir hal alıyor.

Popüler kültür, tüm dünyayı sarmayı becerebiliyor. Çünkü onda biraz farklılık, ilgi çekicilik var. Popüler kültür malzemesi internet aleminde bol şekilde var. Bunlardan bir yenisi de 404 hatası oldu. Artık insanlara karşı bir hata yapıldığında veya siz bir hata yaptığınızda 404 şeklinde ifadelerle muhatap olabilirsiniz. Bu dediğimiz araştırma sonucuna dayanıyor. İnternette konuşma metinlerini tarayan ve liste çıkaran bir firma, 2013 senesinde en çok kullanılan kelimenin 404 olduğunu belirledi.

404

Ancak bunda başka bir sebep aramak lazım. Çünkü geçenlerde ABD içerisinde sağlık sitesine yapılan siber saldırı sonucu pek çok kimse 404 hatalarıyla uzun vakit karşılaştı. Buda birden bu kelimenin popülerliğini arttırmış olabilir. Bunun yanında en çok kullanılan kelime sıralamasında, hashtag, ontifex gibi kelimeler yer alıyor.