Oyunda kavga etti, polise adam öldürttü

swatting

ABD’de genç bir oyuncu, online oyunda kavga etti, ardından tartıştığı arkadaşının evini basmaları için bölgenin SWAT timine sahte ihbar yaptı.

Eve SWAT timi gönderdi

2017 yılında yaşanan olayda, Casey Viner isimli 19 yaşındaki ergen, Call of Duty oynarken tartıştığı arkadaşından intikam almak için 911’i aradı.

Arkadaşının babasını vurup öldürdüğünü, ailenin geri kalanını da rehin aldığını, silahlı ve tehlikeli olduğunu anlatarak ihbarda bulundu.

Ancak arkadaşının adresini yanlış bilen Casey, olayla hiç alakası olmayan birinin adresini verdiğinden de habersizdi.

SWAT timi, baştan aşağı zırhlı ve otomatik silahlarla donamış şekilde, aldıkları adresi bastılar. Karşılarında ellerinde silahla onlara ateş açacak birini bekledikleri için gergin olan Swat timi ev sahibinin şok içinde ani hareket etmesini yanlış yorumlayıp ateş açtı.

Olayda, evinde masum bir şekilde televizyonunu seyretmekte olan, olayla tamamen alakasız masum ev sahibi öldü. İhbarı yapan ergen ise tutuklanarak hapse girdi.

İhbarı yapan Casey Viner’ın mahkemesi bugün sonuçlandı. Mahkeme Viner’a 20 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca, hapisten çıktıktan sonra da iki yıl boyunca video oyunlarıyla oynaması yasak olacak.

ABD’de, gençlerin Swatting adını verdikleri bu ihbarlar giderek yaygınlaşıyorlar. Gençler (ergenler) kendi aralarında arkadaşlarına kötü şaka yapmak için 911’i arayarak, terör veya silahlı çatışma ihbarı yapıyorlar.

Polis ise olayı ciddi değerlendirip ihbar edilen evi mutlaka basıyor. İhbarı yapan gençler eğer yakalanırsa genellikle para cezası ile kurtuluyordu ancak işin içine ölüm girince, bu defa ceza 20 yıl hapise çıktı. Mahkeme yargıcı ise gençlrden SWATing alışkanlığını terk etmelerini istedi ve bunun ülkenin güvenliği için büyük tehlike oluturduğunu açıkladı.

Öyle görünüyor ki ABD Swatting’e karşı çok daha ağır yaptırımlar uygulamaya başlayacak.

Cyberpunk 2077’de yan görevler de ana görev tadında olacak


Yorumlar kapatıldı.