Chromecast 2 görüldü!

chromecast 2 goruldu

Google’ın kablosuz görüntü aktarma aracı Chromecast yenileniyor. Yenilenen Chromecast 2’nin görüntüleri ortaya çıktı. Chromecast 2’nin yeni özellikleri ve çıkış tarihine ilişkin detaylar haberimizde.

chromecast-2-goruldu

Mobil cihazlardan görüntü almak son derece zor ve kullanışlı olmayan yöntemlerle ancak mümkün oluyordu. 2013 yılında Google tarafından duyurulan Chromecast ise bu soruna bir çözüm getirmiş ve sadece 35 Dolarlık fiyatıyla akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan kablosuz görüntü aktarımını mümkün hale getirmişti. Şimdi ise Chromecast yenileniyor. 9to5Google isimli sitenin yyayınladığı bazı görsellerde yenilenen Chromecast ortaya çıktı.

Chromecast 2 olarak adlandırılacak olan ürünün fiyatı henüz belli değil. Ancak tasarımınki farklılık hemen dikkat çekiyor. İlk nesil Chromecast daha çok bir 3G modem şeklindeydi. Yeni Chromecast’in tasarımı çok daha farklı görünüyor. Chromecast 2’nin ilk farklılığı yazılımında olacak. Henüz detayları belli değil ancak yazılımının güncellenmesi bekleniyor. “Fast Play” adı verilecek yeni bir özellikten bahsediliyor ancak ne işe yaradığı konusunda henüz kesin bilgiler yok.

Donanımsal tarafta ise fark daha çok görünüyor. İlk olarak Wi-fi teknolojisinin iyileştirildiğini söyleyebiliriz. Chromecast 2’de  802.11ac Wi-fi bulunuyor. 5.0 GHz bandını destekleyecek olan yeni Chromecast 2, daha hızlı bir Wi-fi bağlantısına sahip olacak. Ayrıca artık AUX portu ile sesi başka kaynaktan almak mümkün olacak. Yenilenen Chromecast 2’nin 29 Eylül tarihinde yeni Nexus modelleriyle birlikte duyurulması bekleniyor.

Android için en iyi 5 dosya yöneticisi!