Google Chrome push bildirimler Mac için geliyor!

chrome mac

Google Chrome push bildirimler geçtiğimiz yıldan bu yana Windows platformunda kullanılıyor. Artık sıra Mac platformunda. Google yeni özelliğin testlerine başladı.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Google Chrome 42 sürümü ile birlikte Windows kullanıcıları tarayıcının push bildirimleri ile tanışmıştı. Apple tarafında Safari isimli tarayıcıda benzer bir özellik zaten bulunuyordu. Ancak şimdi Google gözünü Mac platformuna dikti.

Chrome push bildirimleri ne işe yarıyor?

Google Chrome push bildirimler bir internet sitesindeki bildirimleri size hızlı bir şekilde ekranın sağ alt köşesinde gösterebiliyor. Örneğin Facebook’tan yeni bir mesaj aldığınızda, Facebook açık olmasa bile bu bir bildirim gibi ekranınızda gözüküyor.

Akıllı telefonlardaki bildirim özelliğinin bilgisayara uyarlanmış versiyonu gibi düşünebiliriz. Ancak özelliği her bir site için ayrı ayrı aktifleştirmeniz gerekiyor. Dolayısıyla istemediğiniz sitelerden gelen bildirimleri kapatabiliyorsunuz.

Gelen yeni bilgilere göre Google, Chrome tarayıcısının yeni sürümünde bu özelliği Mac kullanıcılarına sunacak. Test süreci Chromium’dan görüntülenebiliyor. Ancak güncellemenin ne zaman hazır olacağı henüz belli değil.

Benzer özelliği Appel’ın kendi tarayıcısı Safari’de uzun süredir olduğu biliniyor. Dolayısıyla Google bu yeni özellik ile Apple kullanıcılarının ilgisini çekmeye çalışacak diyebiliriz. Çünkü Chrome isimli tarayıcı, Windows tarafında olduğu kadar Mac kullanıcıları arasında popüler değil.

Huawei P9 ve P9 Plus resmi olarak duyuruldu!