Amazon’dan Apple ve Google’a yasak!

amazon apple tv googlechromecast yasak

ABD’nin en büyük e-ticaret platformlarından Amazon, ilginç bir karar alarak Google Chromecast ve Apple TV satışı yapmayacağını açıkladı. Yenilenen Apple TV ve Google Chromecast neden Amazon üzerinden satılmayacak? Detaylar haberimizde.

amazon-apple-tv-googlechromecast-yasak

Teknoloji dünyası son günlerde oldukça hareketliydi. Bir tarafta IFA 2015’te onlarca marka yeni ürünlerini duyururken, sonrasında Apple ve Google etkinlikleriyle 2016’ya damgasını vuracak tüm ürünlerle tanıştık. Bu ürünler arasında ilgi çeken yenilenen Apple TV ve geliştirilen Google Chromecast’e ilginç bir yasak geldi.

Amazon, satış platformlarındaki bayilere bir e-posta yolladı. Bu e-postada Apple TV ve Google Chromecast satışı yapmayacaklarını, bu ürünleri Amazon’da satmaya çalışmamalarını istedi. Gerekçe olarak ise “kullanıcıların kafa karışıklığını önlemek” cümlesini kullandı. Çünkü Amazon, kendi e-ticaret platformunda yine kendi video servisi ile uyumlu ürünler satmak istiyor.

Buraya kadar oldukça ilginç olan bu haberin detaylarına girdiğimizde olay belirginleşiyor. Amazon, yaklaşık 3 yıldır kendi video servisi Prime’I Fire TV ile birlikte sunuyor. Ancak henüz duyurulan Google Chromecast ve yeni Apple TV bu servisi desteklemiyor. Bundan rahatsızlık duyan Amazon, böyle bir yasak getirdi.

İşin asıl ilginç yanı ise Xbox One, PlayStation 4 (ve eski nesil konsollar da) gibi popüler cihazlar Amazon’un video servisini başarıyla yıllardır destekliyor. Yani Apple ve Google’dan böyle bir adım atması, Amazon’un video servisini kullanım dışı bırakmak olabilir.

Android için Stagefright virüsü geri döndü!