Xperia XZ Premium için Android Oreo yayınlandı!

Sony bu sene satışa sunduğu amiral gemisi modellerinden biri olan Xperia XZ Premium için Android Oreo güncellemesini yayınladı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektöründe o kadar da parlak bir görüntü çizmeyi başaramayan Sony, yine de ipin ucunu bırakmış değil. Yakın bir zamanda yeni bir tasarım çizgisiyle teknoloji severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Japon teknoloji devi, işin yazılım kısmını da sıkı tutuyor. Zira Sony, bu senenin ortalarına doğru satışa sunduğu amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium için Android Oreo güncellemesini yayınladı.

Açıkçası kimse Sony’den bu kadar hızlı bir hamle beklemiyordu. Keza geçtiğimiz günlerde Japon teknoloji şirketinin Oreo üzerinde testlere başladığı ve kısa süre sonra güncellemenin kullanıcılarla paylaşılacağı belirtilmişti. Fakat sızdırılan raporlarda güncellemenin ilk olarak Japonya’da dağıtılacağı, global pazara ise sonradan yayınlanacağı söyleniyordu.

Sony beklenmedik bu hamlesiyle Xperia XZ Premium kullanıcılarını da sevindirdi. Japon akıllı telefon üreticisi, Android Oreo güncellemesine bazı ufak eklemelerde de bulunmuş. Örneğin XZ1 ve XZ1 Compact modeliyle tanıtılan 3D Creator, artık Xperia XZ Premium’da da kullanılabilir. Ayrıca Android Oreo güncellemesi ile ek kamera fonksiyonları da devreye sokulmuş durumda.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar cihazın son derece stabil olduğundan bahsediyor. Yani şimdilik Oreo güncellemesi ile ilgili bir sıkıntı yok diyebiliriz. Cihazınıza güncellemenin gelip gelmediğini “Ayarlar” sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme gelmediyse bile, birkaç gün içerisinde gelecektir.