205.000 BTC’ye ulaşarak BlackRock ETF’ini geride bırakt

Bitcoin BTC

MicroStrategy Michael Saylor liderliğinde, 12.000 Bitcoin daha satın alarak toplam Bitcoin varlığını 205.000 BTC’ye çıkardı.

Bu satın alma işlemi için MicroStrategy yaklaşık 821,7 milyon dolar nakit ödeme yaptı. Bu miktar, BlackRock’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) sahip olduğu 197.943 BTC’yi geride bıraktı. Şirket, son alımları 26 Şubat – 10 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Ortalama Bitcoin fiyatı, ücretler ve masraflar dahil olmak üzere 68.477 dolar olarak belirlendi. MicroStrategy, bu satın alımlar için yakın zamanda yapılan dönüştürülebilir borçlanma araçların özel teklifi sonucu elde edilen 781,1 milyon dolarlık gelirin yanı sıra, 40,6 milyon dolar ek nakit kullandı.

Bitcoin BTC

BlackRock ve Fidelity, Grayscale’i geride bırakarak spot BTC ETF pazarında %69 paya ulaştı

BlackRock ve Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’leri, piyasa payının %69’unu ele geçirerek Grayscale’in hakimiyetini sona erdirdi. Ayrıca, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i ticaret hacminin neredeyse %47’sini oluşturdu. Aynı zamanda, BlackRock ve Fidelity’nin ürünleri, Grayscale hariç tüm spot Bitcoin ETF’lerin yönetim altındaki toplam varlıklarının neredeyse %80’ini elinde tutuyor.

 Londra Borsası, Bitcoin ve Ethereum için kripto ETN başvurularını kabul edecek

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE), 2024’ün ikinci çeyreğinde BTC ve Ethereum’a dayalı borsa yatırım senetleri (ETN) için başvuruları kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Borsa, bu yeni adımıyla ilgili detaylı bir bilgi formu yayımladı ve ETN’lerin yalnızca kalifiye yatırımcılara yönelik olacağını belirtti. Kesin lansman tarihi henüz açıklanmamış olup, LSE potansiyel ETN sahiplerini erken katılıma teşvik ediyor.

Bu gelişme, Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) ETN’lere ilişkin olumlu görüş belirtmesinin ve kripto para destekli ürünler için bir piyasa segmenti oluşturma tekliflerine açık olduğunu duyurmasının ardından geldi. Birleşik Krallık, kripto para ve Web3 teknolojilerinde öncü adımlar atarak, yatırım fonlarının tokenizasyonu gibi yeniliklere yeşil ışık yakmıştı.

Aqara G4 görüntülü kapı zili ile güvenli ve kolay kullanılabilirlik