2021’de PS4 alınır mı? İşte yanıtı

PlayStation 4 8.00 güncellemesi

PS5’te yaşanan stok sorunu oyun severleri PS4’e yönlendirmiş durumda. Peki 2021’de PS4 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Bilindiği üzere yeni nesil konsollar geçtiğimiz  yılın son çeyreğinde satışa sunulmuştu. Genel olarak herkesin amacı bu konsollara geçiş yapmaktı. Fakat yaşanacak olan küresel çip krizini kimse ön göremedi. Aslında ilk etapta yani PS5’in ilk çıkışında herkesin sahip olamayacağı zaten az çok belliydi. Yani insanlar bunu biliyordu.

Çünkü her yeni nesil konsolun çıkışında bu tarz stok sıkıntıları yaşanıyordu. Fakat PS5’te yaşanan stok sıkıntısı çok daha büyük boyutlara ulaştı. Hatta bu stok sıkıntısının 2022 yılına kadar da devam edeceği düşünülüyor.

Peki PS5 almanın çok da mümkün olmadığı şu zamanda PS4 almak ne kadar mantıklı? Dilerseniz şimdi bu konuyu masaya yatıralım.

2021’de PS4 alınır mı? İşte yanıtı

Bilindiği üzere PlayStation’ı diğer konsollardan ya da PC’den ayıran en önemli özelliği exclusive yani özel oyunları. Özel oyunları olmadıktan sonra PlayStation’ın rakiplerine karşı çok da önemli bir avantajı bulunmuyor.

Hali hazırda Sony PS5 için yayınladığı özel oyunları PS4 için de yayınlıyor. Hatta bu durumun 2023’e kadar devam edeceği de iddialar arasında.

Ayrıca 3. Parti oyun stüdyoları da PS4 ve Xbox One’a olan desteğin 2023’e kadar devam edeceğini açıkladılar. Bu doğrultuda baktığımızda 2021 yılında PS4 satın almak çok da mantıksız durmuyor. Elbette burada karar yine de kullanıcıların.

Far Cry 6 için çıkış tarihi açıklandı