2019 BMW Z4 görselleri sızdırıldı!

BMW Z4

Alman otomotiv devi BMW’nin 2002 yılından beri ürettiği yüksek performanslı spor otomobili BMW Z4 üçüncü nesil modeli ile yola çıkmaya gün sayarken görselleri basına sızdırıldı. İşte detaylar.

Yeni BMW Z4’ün Autotijd tarafından gerçekleştirilen detaylı iç ve dış çekim görselleri geçtiğimiz günlerde internete sızdırıldı. Sosyal medya bu hafta başında sızdırılan görseller ile doldu. Aslında yeni BMW Z4’ün 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan dünyanın en prestijli otomobil etkinliklerinden biri olan Pebble Beach Concours D’Elegance 2018’de tanıtılacaktı. Ancak işler beklenildiği gibi gitmedi.

Sızdırılan görsellere gelirsek. Üçüncü nesil BMW Z4, 2017 Monterey Car Week’te gözler önüne çıkarılan Z4 konsepti ile çarpıcı şekilde benzerlik gösteriyor. Görsellere yer alan prototip model BMW Z4 M40i, kompakt roadster sınıfında piyasanın en başarılı modellerinden biri olarak kabul edilen Porsche Boxster‘ın karşısına rakip olarak çıkmaya hazır gibi görünüyor.

2019 BMW Z4, BMW 8 Serisine benzer şekilde agresif bir tasarıma sahip!

Yumuşak dokulu kumaş bir katlanabilir çatıya sahip olan Z4, pürüzsüz bir görünüme sahip diyebiliriz. Oldukça geniş ve düz bir ön ızgaraya sahip olan yeni Z4, farların altında yer alan devasa hava menfezleri ile oldukça dikkat çekiyor. Yeni Z4 mevcut modelden daha sivri görünen ön tasarımı ile yeni Fiat 124 Spider’ın kardeşi gibi duruyor. Ancak selefinden daha dengeli bir tasarıma sahip olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

BMW Z4

Sızan fotoğraflar yeni Z4’ün kabin içi detaylarına da kısa bir bakış sunuyor. Alman üreticinin iDrive teknoloji ile donattığı bilgi-eğlence sistemi ekranı orta konsolda görünürken yeni dijital gösterge paneli de kendini gösteriyor.

Yeni BMW 8 Serisi üretime girdi!

Yeni Z4 için 187-380 beygir güç çıkış aralığına sahip olan 2.0 litrelik dört silindirli ve 3.0 litrelik altı silindirli twin-turbo şarjlı güç üniteleri sunulacak. Z4 M40i ise 382 beygir güç ve 369 lb-ft tork üreten 3.0 litrelik twin-turbo şarjlı altı silindirli motor ile çalışacak. Bu güçlü motor sekiz ileri otomatik şanzıman ile desteklenecek.

BMW Z4