2017’nin en iyi oyunları

2017 games

#İŞBİRLİĞİ

2017 oyun sektörü açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Zira 2016’yı es geçen bazı oyunlar 2017’de tekrardan PC ve konsollara geri dönüş yaptı. Assassin’s Creed ve Need for Speed bu oyunlardan sadece ikisiydi. Peki 2017’nin en iyi oyunları hangileri oldu? Elbette bu sorunun cevabı oldukça göreceli diyebiliriz. Yani bazıları için Need for Speed Payback oldukça iyi bir yapımken bazıları için 5 para etmez bir oyun olarak değerlendirilebilir.

İşte 2017’nin en iyi oyuları

O yüzden bu yazımızda 2017’nin en iyi oyunları için Metacritic puanlarını göz önüne alacağız. Bilindiği üzere Metacritic dünyanın önde gelen oyun mecralarının inceleme puanlarının ortalamasını alan bir site. Doğal olarak buradaki puanların büyük oranda objektif olduğunu söylemek mümkün.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2017’nin en iyi oyunları listesi ile başbaşa bırakalım. Bu arada şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Bu global bir liste olduğu için Persona 5 gibi Japonya oyun kültürüne hitap eden ve Avrupalı oyuncu kitlesi tarafından pek de tutulmayan oyunlar da mevcut. Ayrıca, listedeki oyunların aldıkları en yüksek puanlara göre bir sıralama yapılmış durumda. Yani oyunun PC versiyonu sonradan portlandığı için çok da iyi olmayabilir. Bu durumda, oyunun PC yerine PS4’te aldığı puanlar baz alınmış durumda.

İşte 2017’nin en iyi oyunları

Persona 5
Geliştirici: Atlus
Puan: 93 puan

persona 5