Yılın en çok satan oyunu belli oldu

Ekran Resmi 2017 12 18 11.08.44

2017’nin sonlarına doğru yaklaşırken cevabı merakla beklenen bazı sorular da yanıt bulmaya başladı. Bu senenin oyun severler açısından son derece verimli geçtiğini söylemek pek de yanlış olmaz. Zira yıl içerisinde birbirinden kaliteli yapımlar PC ve konsollarımıza konuk oldu. Peki rekabet dozajı bu kadar yüksek olan bir pazarda yılın en çok satan oyunu hangisi olmuştur dersiniz?

Yılın en çok satan oyunu CoD WW2

Evet sizlerin de az çok tahmin edebileceği üzere yılın en çok satan oyunu CoD WW2 oldu. En azından sektörün büyük bir bölümünü oluşturan Amerika’da durum bu halde. Amerika’da hizmet veren NPD Group tarafından paylaşılan bilgilere göre yılın en çok satan oyunu son bir kaç senede olduğu gibi yine Call of Duty oldu.

Aslına bakılırsa bu pek de şaşırtıcı olmadı. Zira oyun severler 2. Dünya Savaşı’nı konu edinecek olan yeni bir CoD oyununu uzun zamandır bekliyordu. Sonuç olarak Call of Duty WW2 başarılı bir satış grafiğine imza attı.

Bu arada dip not olarak şu bilgiyi de verelim. Şimdiden önümüzdeki yıl çıkacak olan CoD oyununun nasıl bir atmosfere sahip olacağı merak konusu olmuş durumda. Son sızdırılan bilgiler, Treyarch tarafından geliştirilen oyunun modern savaşlara yönelik olacağını gösteriyor. Yani seneler sonra gelen 2. Dünya Savaşı havası 2018’de devam etmeyecek. Yine de bekleyip göreceğiz.

CS GO’dan PUBG benzeri mod