16 bin Apex Legends oyuncusu banlandı!

apex legends 1

Son günlerin popüler oyunlarından biri olan Apex Legends hilecilerin akınına uğradı. Bu durum karşısında sessiz kalmayan Respawn, 16 binden fazla oyuncuyu banladı. İşte detaylar.

2017’den bu yana battle royale tarzındaki oyunların sayısında önemli bir artış yaşanıyor. PUBG ile başlayan bu süreç sonrasında Fortnite ile devam etmişti. Akabinde pek çok F2P statüsünde battle royale tarzı yapım oyun severlerin beğenisine sunuldu. Nitekim Apex Legends da bunlardan biri.

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Titanfall evreninde geçen yapım, kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesine erişti.

Apex Legends hilecileri banlanıyor!

Geçtiğimiz hafta kullanıma sunulan oyun, ilk 24 saatinde 2 milyonun üzerinde oyuncuya erişmişti. Aradan geçen süre içerisinde hitap ettiği kitleyi hızla arttıran oyun şimdiden 25 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı.

Elbette oyunu oynayan kitle ne kadar büyük olursa hilecilerin sayısı da ister istemez o kadar fazla oluyor. Şu durumu kabul etmek gerekiyor. Online oyunların hemen hemen hepsinde hileciler mevcut. Bu konuda yapacak pek fazla birşey yok. Karşınıza böyle bir oyuncu gelirse, rapor edip beklemek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle de Apex Legends gibi yapımlarda bu durum daha da can sıkıcı bir hal alıyor. Çünkü oyun ücretsiz. Hileden banlanan oyuncu yeni bir hesap açıp hile ile oynamaya devam edebiliyor.

Yine de Respawn hilecilerin önüne geçmek için elinden geleni yapıyor diyebiliriz. Çünkü oyun daha yeni çıkmış olmasına karşın şimdiden 16 bin kişiden fazla hileci banlanmış durumda. Muhtemelen bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır.

Fortnite 7.40 güncellemesi yayınlandı