Pokemon GO, Türkiye’yi Karıştırdı!

Pokemon logo teknoena

Sivil toplum sendikası Diyanet-Sen’in başkanı Mehmet Bayraktutar, Pokemon GO’nun yasaklanması gerektiğini savundu. 

Gün geçmiyor ki; birkaç hafta içinde onlarca yıla damga vuracak Pokemon GO hakkında garip bir gelişme olmasın… Türkiye’de sendika statüsünde bulunan Diyanet-Sen, devletin, Pokemon GO oyununu yasaklaması gerektiğini savundu.

Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Habertürk ve diğer medya organlarına yaptığı açıklamada ilginç savlar öne sürdü.

Pokemon Go

Mehmet Bayraktutar, oyunla ilgili olarak, “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir” ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen’in Pokemon Go ile ilgili problemi, camilerin, GYM olarak görünmesi sonrasında açığa vuruldu.

Mehmet Bayraktutar, “Söz konusu oyunun; camileri GYM veya herhangi bir sıfatla nitelendirilmesini kınıyorum. Türkiye’de yasaklanmasını istiyorum” ifadeleri ile, bir kez daha bizi bizden alarak, hayret içine gark etti.

Nintendo ve mobil ortaklarının mucizesi, şimdiden dünyanın en popüler mobil oyunu. Google Play Store ve Apple iOS platformları için geliştirilen oyun; kısa süre içinde açık ara liderliğe yükseldi. Elbette oyuna bazı yerlerden tepki gelecek, bunu doğal karşılıyoruz ancak kesinlikle, “yasaklama” gibi bir eylemin içine girilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Halihazırda, mobil oyun mucizesi Tinder, Facebook, Whatsapp, Twitter gibi mobil uygulamaların hepsinden çok daha büyük bir kullanıcı potansiyeline sahip. Nintendo’nun değerinin 11 milyar dolar ve hisse senedi rakamlarının yüzde 25 artması da bunu doğrular nitelikte.

Pokemon GO, Nintendo’nun Değerini Katladı!