Zynga, Torchlight 3’ün arkasındaki stüdyoyu satın aldı!

Zynga, Torchlight 3'ün arkasındaki stüdyoyu satın aldı!

Zynga, Torchlight 3’ün (Via Rock Paper Shotgun) geliştiricisi Echtra Games’i satn aldı. Stüdyo, 2016 yılında Runic Games’teki önceki görevinden ayrılmasının ardından Blizzard North kurucu ortağı ve Diablo serisinin ortak yaratıcısı Max Schaefer tarafından başlatılmıştı.

Stüdyo satın almaları söz konusu olduğunda, herkesin gözü Microsoft’a yöneliyor. Microsoft, Bethesda’yı satın alacağını duyurduğundan beri, oyun kütüphanesini güçlendirmeye çalışıyor. Hatta şirket hakkında bu yıl başka bir satın alma arayışında olduğu söylentileri yoğun bir şekilde söylendi. Ancak mobil oyun şirketi Zynga, Echtra Games’i satın aldığını kısa süre önce duyurdu. Artık stüdyo satın alan tek şirket Microsoft değil.

Zynga, Torchlight 3'ün arkasındaki stüdyoyu satın aldı!

Schaefer’in de kurucusu olduğu Runic, Torchlight’ın ilk iki oyunu üzerinde çalıştı. En çok FarmVille gibi oyunlarla tanınan Zynga’yı stüdyoya çeken, Echtra Games’e katılımı oldu. Zynga CEO’su Frank Gibeau, “Max ve Echtra Games’teki ekibi şimdiye kadar yaratılmış en efsanevi oyun özelliklerinden bazılarından sorumlu. Aksiyon RPG türü ve platformlar arası geliştirme konusunda uzmanlar” şeklinde konuştu. “Bu satın alma, ikonik lisanslarımızı ve markalarımızı mobilden bilgisayarlara ve konsollara doğru büyütmede etkili olacak.” Zynga anlaşmanın şartlarını açıklamadı, ancak Echtra için planını paylaştı. Geliştirici, birinci taraf stüdyolarından biri olan NaturalMotion ile yeni bir çapraz platform RPG üzerinde çalışacak. Elbette bu alışılmadık bir eşleşme olacak ancak beklentiler büyük. Schaefer, ekibinin yeteneklerini Zynga’nın vizyonuna uygulamaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Xiaomi Redmi Note 10 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri