Zuckerberg Tüm Dünyaya Seslendi!

zucker

Mobil Dünya Kongresi’nde tüm dünyaya seslenen Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, dünyanın üçte ikisinin internetten yoksun olduğunu belirtti.

zucker

Veri fiyatlarının yüksek olmasından dert yanan başarılı CEO şöyle devam etti;

“İnsanlar temel veri erişimine, bir, iki ya da üç dolar bile olsa, neden para harcasınlar. Herkes nasıl 911’i arayıp ihtiyaç duyduğu temel yardımı alabiliyorsa, internetin de böyle olmasını istiyoruz. Facebook, Wikipedia, WhatsApp gibi sosyal medya kanallarını kullanmak kolay olmalı. Kafamızdaki fikrin temeli genellikle yazı tabanlı bir internet erişimi”

Internet.org adlı sivil toplum örgütünün kurucusu olan Mark Zuckerberg, hedefinin dünyadaki herkesi internete dolayısıyla Facebook’a ulaştırmak olduğunu açıkladı. İnsanların yüksek fiyattan dolayı akıllı telefonlara ulaşamadıklarını belirten Zuckerberg, Facebook Zero isimli hizmetinin operatörlerle anlaşarak kullanıcılara ücretsiz olarak sunacaklarını söyledi.

Gelişmemiş ülkelerde yaşayan insanlar internet ile ilk kez mobil araçlar sayesinde buluştular. Bunun önemine vurgu yapan başarılı CEO, daha fazla insanın internet ile buluşabilmesi için teme internet hizmetlerinin ücretsiz olması gerektiğini bununla beraber akıllı telefon fiyatlarının daha makul düzeye çekilmesi gerektiğine inandığını açıkladı.