ZTE Axon 60 Ultra Resmi Olarak Tanıtıldı

ZTE Axon 60 Ultra

ZTE, uydu üzerinden bağlantı kurma özelliğine sahip yeni telefonu ZTE Axon 60 Ultra’yı resmen tanıttı. Telefonu her isteyen satın alamayacak.

Son dönemde daha çok nubia serisi telefonlarıyla gündeme gelen ZTE, bu hafta Axon serisine geri döndü ve bu serinin en yeni üyesi ZTE Axon 60 Ultra’yı resmi olarak tanıttı. Telefonun belki de en dikkat çekici özelliği uydu üzerinde bağlantı sağlama özelliğine sahip olması. Axon 60 Ultra, Çin’in Tiantong uydusunu kullanarak arama yapabiliyor ve mesaj gönderebiliyor. Bu yüzden telefon sadece Çin’de satışa sunulacak ve genel satışa açılmayacak. Sadece belli başlı devlet görevlileri ve kurumsal müşteriler bu telefonları kullanabilecek.

Çin’in 5.5G olarak tanımlanan yeni yüksek hızlı 5G şebekesini kullanacak olan ZTE Axon 60 Ultra, bu sayede 10 GBps indirme hızı ve 1 GBps yükleme hızı sunacak. Telefon standart performans modunun yanı sıra bir de belli başlı uygulamaların çalışmasına izin verecek bir güvenli moda sahip olacak. Axon 60 Ultra genel kullanıcı kitlesine ulaşmayacak olsa da telekomünikasyon teknolojilerinin geldiği noktayı göstermesi açısından kayda değer bir cihaz.

ZTE Axon 60 Ultra, 6.78 inçlik OLED bir ekrana sahip. 1220p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefon , Omix , Honor ve Vivo gibi rakiplerin aksine Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanıyor. Telefonda LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 dahili depolama alanı teknolojileri bulunuyor.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir sensör kullanıyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens ile henüz detayları paylaşılmayan bir makro kamera eşlik ediyor. Telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 80 W.

ZTE Axon 60 Ultra 3

PlayStation Plus’a Nisan Ayında Gelecekler, Gidecekler Belli Oldu