ZTE Axon Mini Türkiye’ye geliyor!

zte axon mini 1

IFA 2015’in yıldızlarından ZTE Axon Mini, satışa çıktı. Henüz ülkemize gelmemiş olsa da model, önümüzdeki aylarda Türkiye’de satışa sunulacak. ZTE tarafından paylaşılan bu resmi bilgi, detaylarıyla birlikte haberimizde.

zte-axon-mini-1

ZTE markasını ülkemizde pek bilinmiyor. Marka olarak Türkiye’de yer almayan ZTE, aslında modelleriyle yıllardır Türkiye’nin akıllı telefon pazarında. Özellikle GSM operatörlerinin sunduğu uygun fiyatlı modellerin hepsi aslında ZTE tarafından üretiliyor. Ancak şimdi ZTE, resmi olarak Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor.

Geride bıraktığımız Eylül ayının ilk günlerinde düzenlenen IFA 2015 fuarında duyurduğu ZTE Axon Mini modeliyle dikkat çeken firma, fuar lansmanında yeni modelin satışa çıkacağı ülkeler arasında Türkiye’ye yer verdi. Şimdi ise model ilk kez satışa çıktı. ZTE ise hala sözünün arkasında. ZTE Axon Mini, Türkiye’de satışa çıkacak.

Boeing 787 isimli uçağın gövdesinde kullanılan son derece dayanıklı alüminyum-titanyum alaşımdan bir kasaya sahip olan ZTE Axon Mini modeli 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlük sunan Super AMOLED ekran paneline sahip. Bu ekran 2.5D eğimli bir yapıya sahip.

8 çekirdekli Snapdragon 616 yongasına sahip model, Adreno 405 GPU ile birlikte orta-üst seviye arasında konumlandırılmış. Modelde 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı bulunuyor. Hafıza kartı girişi ile depolama alanını 128 GB’a kadar çıkarmak mümkün.

zte-axon-mini-2

13 MP ana kameraya sahip olan model son derece hızlı odaklama yapabilen lens teknolojisiyle dikkat çekerken, ön tarafta ise yine iddialı ve 8 MP çözünürlüklü bir kameraya sahip. Tüm bu donanımların arkasında ise 2800 mAh kapasiteye sahip bir batarya bizleri karşılıyor.

ZTE Axon Mini, dün itibariyle Çin’de ZTE mağazalarında satışa çıktı. Modelin fiyatı 362 Dolar. İddialı bir fiyata sahip olan model önümüzdeki aylarda Türkiye, Tayland, Singapur, Japonya, Avustralya, Fransa ve Almanya bölgelerinde de satışa çıkacak. ZTE Axon Mini modelinin Türkiye fiyatı henüz belli değil. Ancak bir tahmin yürütmemiz gerekirse, 1500 TL’nin hemen altında olacağını söyleyebiliriz.

iPhone 6s’in 8 kötü özelliği!