Zoom kullanımı 4 kat arttı: İşte nedeni!

Zoom Türkçe müşteri desteği

Yapılan son araştırmalarda Zoom kullanımı ile alakalı bazı sonuçlar ortaya çıktı. Hadi gelin tüm bu detaylara birlikte göz atalım.

Salgın nedeniyle iyiden iyiye artış gösteren Zoom kullanımı, çok üst perdelere taşınmaya başladı. Hatta yapılan son değerlendirmelere göre bunun 4 kat artış ile ifade edilebileceği söyleniyor. Zoom platformu kullanılarak gerçekleşen günlük internet kullanımı, 150-200 GB gibi seviyelerdeydi. Şimdi ise günlük internet kullanımı 700-800 GB gibi oranlara kadar çıktı. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığının da dikkatinden kaçmadı.

Zoom kullanan kişi sayısı giderek artabilir

Yurt dışı merkezli internet trafiği ölçümlerine bakıldığında; ilk sıralarda Zoom platformunun geldiği görülüyor. Hatta durum öyle bir hal aldı ki; günlük yurt dışı intenet kullanımının yüzde 20 gibi bir bölümü Zoom kaynaklı. Bu bile, aslında öğrencilerin daha çok hangi platformu tercih etmek istediğini gösteriyor.

Zoom kullanımı

Peki ne oldu da Zoom böylesine yüksek bir trafiği çekmeyi başardı. Bunun en büyük nedeni elbette okullarda kolaylıkla kullanılabilmesi. Microsoft Teams gibi platformlar da bu tür işlevler görebiliyor. Ancak Zoom ilkokul seviyelerindeki çocukların bile bağlanabileceği kadar basit bir arayüz tasarımına sahip. Herkesin uzaktan eğitime girmesi nedeniyle bu tür platformlara olan ihtiyaç da arttı.

Dünya genelindeki Zoom kullanım miktarı muhtemelen daha da fazla artacak. Özellikle de okullar ve iş dünyası, tercihini Zoom platformundan yana kullanıyor. Google ve Microsoft her ne kadar çeşitli yeniliklerle bu platforma meydan okusa bile işleri biraz zor. Sizce Zoom gerçekten de kullanışlı mı yoksa bir hayal kırıklığı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.