Zoom CEO’su bir ses kaydı ile gündemde

Zoom kullanırken beynimizin farklı çalıştığı keşfedildi!

Zoom CEO’su geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir ses kaydı ile gündeme geldi. İşte tüm detaylar.

Şirketin CEO’su Eric Yuan, personele bu ayın başlarında yapılan genel toplantıda çalışanların yüz yüze çalışmaya geri dönmesini istediğini çünkü Zoom’un onları fazla “arkadaş canlısı” hale getirdiğini ve güven inşa edemediğini söyledi. Insider tarafından elde edilen ve ilk kez bildirilen ses kaydında Bay Yuan, “Geçtiğimiz birkaç yılda o kadar çok yeni ‘Zoomi’ kiraladık ki güven inşa etmek gerçekten zor” diyor. “Birbirimizle iyi bir şekilde tartışamıyoruz çünkü bir Zoom görüşmesine katıldığınızda herkes çok arkadaş canlısı olma eğiliminde” ifadelerini kullanan CEO çalışanların ofise dönerek daha “resmi” olmalarını bekliyor.

Zoom CEO'su bir ses kaydı ile gündemde

3 Ağustos’ta platform, fiziksel bir Zoom ofisine 50 mil mesafede yaşayan çalışanların haftada en az iki gün işe gelmelerini zorunlu kılan yeni bir politika başlattı. Şirketin ofise dönüş politikası, Kovid-19 salgını ve bunun sonucunda ortaya çıkan evde kalma döneminin sonuna geldiğine işaret ediyor. Ancak Bay Yuan, teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri arasında yalnız değil. Apple, Meta ve Amazon’un son aylarda işe dönüş politikaları oluşturması, evden çalışma politikalarının sağladığı artan esneklikten yararlanan çalışanları kızdırdı.

Kovid-19 aşıları ekonominin yeniden açılmasını kolaylaştırdığından beri birçok sektörde işçiler ve patronlar, yüz yüze çalışmanın önemi ve şirketlerin çalışanlarının nerede olduğu ve programları üzerinde kontrol sahibi olma yeteneği konusunda çatıştı.

iPhone 15 Pro’ların yüksek hızlı USB-C kabloları ayrı olarak satılabilir