Ziraat Bankası’nda Hiçbir İşlem Yapılamıyor Müşteri Hizmetleri Çalışmıyor

ziraat bankası büyük int

Zirat Bankası’nın  sistemleri büyük oranad devre dışı. Banka ATM’lerinden işlemler yapılamıyor. Kullanıcılar isyan etmeye başladı. Sorunun kaynağı bilinmezken elde ettiğimiz bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası büyük bir sorun ile karşı karşıya. Yaklaşık 2 gün önce başlayan sorunlar giderek arttı ve son olarak banka müşterileri işlem yapamaz hale geldi. Ziraat Bankası’na ait kartlar ile POS cihazlarında işlem yapılamaması ile başlayan sorunlar banka geneline yayıldı.

Banka müşterileri bugün akşam saatlerine doğru ATM’lerden para çekemez hale geldi. Hem Ziraat hem Ziraat Katılım hem de diğer ATM’lerden işlem yapamamaya başlayan kullanıcılar büyük sorun yaşamaya başladı. ATM’lerin yayında Ziraat kartları POS cihazlarında ve internet üzerinde de çalışmamaya başladı. Twitter üzerinden de bilgileri doğrulan pek çok tweet atılırken tek tük bazı kullanıcıların POS cihazlarından işlem yapabildiğine dair bilgiler geliyor.

Pek çok farklı kaynaktan teyit ettirdiğimiz bilgilere göre bankaya ait kartların büyük bir kısmı şu anda işlem yapamaz halde. Ayrıca bir banka yetkilisinden aldığımız bilgiye göre banka şubelerinde de gün içinde işlem yapılırken sıkıntılar yaşanmış. Sistemler çalışmamaya başlamış.

Müşteri Hizmetleri:teknik bir aksaklık nedeniyle işleminize devam edemiyorum.

0850 22 00 00 ve 444 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri hizmetleri şu an da devre dışı. Aynı zamanda Ziraat Katılım Bankası müşteri hizmetlerine de ulaşımda sorunlar yaşanıyor.

Müşteri Hizmetleri arandığında çoğu zaman cevap alınamazken cevap alındığında da ‘teknik bir aksaklık nedeniyle işleminize devam edemiyorum. Lütfen daha sonra tekrar deneyin’ uyarısıyla karşılaşılıyor.

Online İşlemler Çalışıyor

2 gündür artarak devam eden sorun sonucunda pek çok sistemde büyük sorunlar görülürken bankanın mobil uygulaması üzerinden online işlemlere erişmek mümkün. Çok geç tepki veren online işlemler geç tepkisine rağmen bakiye ve kart bilgisi gibi detayları gösterebiliyor.

İDDİA: Siber Saldırı’ya Engel Olamayınca Sistemleri Kapattılar

Son dönemde dünya çapında devam eden bankacılık saldırıları nedeniyle pek çok banka milyonlarca dolar zarara uğratılmıştı. 3 Türk bankasının da saldırıya uğradığı biliniyor. İddiaya göre Ziraat Bankası sistemlerine yapılan saldırı sonucunda banka maddi kaybı önlemek için sistemlerini devre dışı bıraktı. İddiayı doğrulayacak nitelikte bir bilgi ise bulunmuyor.

Açıklama Yok

Banka genel merkezine ulaşmaya çalıştığımızda yetkililer ile görüşemedik. Ayrıca banka tarafından yapılmış bir basın açıklaması da bulunmuyor.

Son Dakika: Ziraat Bankası Sistemleri Devre Dışı


Yorumlar kapatıldı.