Zephyrus : Her zamankinden daha ince ve daha hafif

Zephyrus

ASUS ROG, tamamen alüminyum ve ultra şık kasa tasarımlarına sahip yeniden tasarlanmış Zephyrus G14 ve Zephyrus G16’yı içeren 2024 dizüstü bilgisayar serisini duyurdu.

Zephyrus G14 ve Zephyrus G16, 2024 için tamamen yeniden tasarlandı ve her zamankinden daha ince ve daha hafif hale geldi. Artık kapak boyunca yepyeni bir Slash Aydınlatma dizisine sahip olan oyuncular, özelleştirilebilir aydınlatma desenleriyle benzersiz tarzlarını kolayca yansıtabilir ve makinelerinin odadaki hiçbir şeye benzemediğinden emin olabilirler.

Geleneksel Eclipse Grisi ya da yepyeni Platin Beyaz renk seçenekleriyle sunulan bu makinelerin birinci sınıf mat kaplaması tek kelimeyle lüksü yansıtıyor.

Zephyrus

Sadece 1,5 kg ağırlığında ve 1,59 cm kalınlığında olan Zephyrus G14 ve 1,85 kg ağırlığında ve 1,49 cm kalınlığında olan Zephyrus G16 ile bu makineler ince ve hafif performansın sınırlarını yeniden tanımlıyor. Her iki model de yüzlerce yüksek kaliteli oyundan oluşan bir kütüphaneye erişim sağlayan üç aylık Xbox Game Pass Ultimate ile birlikte geliyor.

Ayrıca  G14 ve G16, OLED panelli Nebula Ekrana sahip ilk ROG dizüstü bilgisayarlar olma özelliğini taşıyor. ROG ayrıca bir oyun dizüstü bilgisayarında bulunan ilk G-SYNC OLED ekranlardan biriyle pazara öncülük ediyor.

ROG, yenileme hızını iyileştirmek ve bu panelin işlemlerini senkronize etmek için NVIDIA ve Samsung Display ile işbirliği yaptı ve daha önce imkansız olan bu özelliği ilk kez bir oyun dizüstü bilgisayarında kullanılabilir hale getirdi.

Zephyrus

Bu ekran, piksel emisyon hızını standart bir OLED panelden çok daha yüksek olan 960 Hz’e çıkarıyor.  G14’ü en üst düzey 14 inç oyun dizüstü bilgisayarı yapmak için hiçbir masraftan kaçınılmadı.

2024  G14, taşınabilirlik, güç verimliliği ve oyun becerisinin mükemmel eşleşmesi için en yeni AMD Ryzen 8000 Serisi işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 4070 Dizüstü Bilgisayar GPU’su ile donatıldı.

Zephyrus G14, baskı altında serin kalmak için CPU üzerinde Thermal Grizzly sıvı metal, üç fanlı soğutma çözümü ve 2. Nesil Arc Flow Fanlar ile son derece ince ve hafif bir dizüstü bilgisayar kasasında inanılmaz oyun ve içerik oluşturma performansı sunuyor.

Çıtayı daha da yükselten  G16’nın belirli modelleri Intel Core Ultra 9 işlemci 185H ve NVIDIA GeForce RTX 4090 Dizüstü Bilgisayar GPU’suna sahip. Özel bir buhar odası ve çift fanlı tasarıma sahip olan G16, sadece 1,49 cm kalınlığında ultra taşınabilir bir kasaya amiral gemisi seviyesinde oyun ve içerik oluşturma performansı getiriyor.

Apple WWDC’de Yapay Zeka Araçlarını Tanıtacak