Zenfone 5, 2018’in başında çıkacak!

zenfone 4

Asus, Zenfone 4 serisini tanıtmasının üzerinden 1 gün bile geçmeden, ortalık Zenfone 5 haberleri ile dolmaya başladı. İşte konunun detaylar.

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün düzenlenen özel bir etkinlikte Zenfone 4 serisine ait cihazların hepsi tanıtıldı. Hali hazırda başarılı bir satış çizgisi yakalayan Asus, kısa sürede Tayvan’ın en çok telefon ithalatı yapan şirketi olmayı başarmıştı. Özellikle Zenfone 3 serisi ile Fransa, İtalya, İspanya ve Rusya gibi pazarlarda önemli bir ivme yakalayan Asus’un bu başarısını Zenfone 4 serisiyle de sürdürmesi bekleniyor. Fakat öyle görünüyor ki Zenfone 5, Zenfone 4’e yeteri kadar süre tanımayabilir.

Zira Tayvan kaynaklı bir rapora göre, Asus CEO’su Jerry Shen, Zenfone 5 serisinin önümüzdeki senenin Mart ayında satışa sunulacağını belirtmiş. Bu gerçekten oldukça erken bir tarih. Yani bir başka değişle Zenfone 4 serisi sadece 6 ay boyunca en yeni Asus modeli olarak kalacak.

Elbette Asus’un bu kadar aceleci davranmasının belli başlı nedenleri olabilir. Örneğin Zenfone 5 serisi ile ince kenarlı tasarıma sahip yeni bir çizgi yakalanmak istenebilir. Malum, şu aralar akıllı telefon üreticileri arasında bu hususta önemli bir yarış bulunuyor. Kalın çerçeveli tasarımlarda ısrar eden üreticiler bile hızlı bir şekilde ince çerçevelere sahip yeni modellerini satışa sunmaya özen gösteriyor. Muhtemelen Asus’un de Zenfone 5 serisi ile ilgili böyle bir planı olabilir.