Zamanında Steve Jobs’ın Sattığı Apple 1, Arttırmada Bir Milyon Dolara Ulaşabilir

steve jobs

1976 yılında ailesinin garajında iş yaparken bizzat Steve Jobs  tarafından satılan, sağlam kalan tek Apple 1 bilgisayarı, 11 Aralık tarihinde açık artırmada satışa sunulacak.

Müzayede evi Christie’s, cihaza yaklaşık olarak 400bin dolar ile 600 bin dolar arasında değer biçiyor. Geçen hafta Henry Ford Müzesi bu cihazın benzerini açık arttırmada 905 bin dolar ödeyerek satın almıştı. Bizzat Steve Jobs’un sattığı ve tamamen işlevsel olan bu cihazın da tahmini 1 milyon dolara ulaşacağı hatta bu miktarı geçeceği tahmin ediliyor. Böylece Apple 1, şu ana kadar satılan en pahalı bilgisayar olma özelliğine sahip olabilir.

applecompueter

Apple, 1976 yılında Steve Wozniak’ın Apple bilgisayarları üretmesiyle başladı.  Wozniak’ın arkadaşı olan Steve Jobs, bu bilgisayarları satmaları gerektiğini söyledi.  Ardında Jobs yerel bir bilgisayar mağazasına gidip 100 adet bilgisayarın satışını garantiledi. Wozniak, zamanında şirketin ana merkezi olan, Steve Jobs’ın ailesinin garajında, bu bilgisasayarlardan kendi elleriyle 200 adet üretti. Bu arttırmada satılacak olan Apple 1, Steve Jobs’ın garajdan bizzat kendi elleriyle sattığı ve tamamen işlevsel olan bir cihaz.

Kuzey Kore, Facebook ve Twitter’ı Engelledi