Tim Cook ile yemek yemenin fiyatı 125 bin dolar

timcook

Apple’ın CEO’su Tim Cook’la Apple’ın kampüsündeki restoranda bir öğle yemeği yemek isteyenlerin ödemesi gereken fiyat belli oldu: 125 bin dolar. 

Tim Cook’un desteklediği insan hakları kuruluşuna yardım amacıyla düzenlenen açık arttırmada ortaya çıkan rakam herkesi şaşırttı. Cook’un dört yıldır düzenlediği açık arttırma sonucunda her sene bir kişi yaptığı bağış karşılığında Tim Cook ile bir öğle yemeği yiyor.

Tim-Cook-guns

Bu yıl yapılan açık arttırmada ise teklifler 125 bin dolara ulaştı. Yani bir kişi, yanında eşini de götürerek, Apple’ın CEO’su ile yemek yiyebilmek için 125 bin dolar bağış yapmayı kabul etmiş durumda. Ancak yine de rakamın çok yüksek olduğu söylenemez. Geçmiş yıllardaki bağışlarda çok daha büyük miktarlar toplanmıştı.

2013 yılında yapılan açık arttırmada Tim Cook ile yemek yemek isteyen bir iş adamı 600 bin dolar ödemişti. 2014 yılında rakam 330 bin dolara indi. 2015 rakamı ise 200 bin dolardı. 2016’daki yemeğin fiyatı ise şimdilik 125 bin dolarda. Ancak arttırma sonunda fiyatın 200 bin dolara yaklaşması bekleniyor. Açık arttırmayı kazanan kişiye restoranda yemek faturası ödetilmeyeceğini ve bir saatlik görüşme süresince dilediği kadar yeme hakkı olduğunu da  hatırlatalım.

 

Google Chrome OS Android uygulamalarını çalıştıracak!