Z ve Y kuşağı kıyaslandı! Sonuçlara inanamayacaksınız

Z ve Y kuşağı kıyaslandı! Sonuçlara inanamayacaksınız

Z ve Y kuşağı arasında çoğu konuda farklılık söz konusu ancak bazı konularda aralarındaki farklar ciddi anlamda öne çıkıyor. İşte tüm detaylar.

Z ve Y kuşağı birbirinden bağımsız iki kuşak gibi görünse de yakın oldukları ve birbirlerinin pek alakaları olmadıkları bir çok alan mevcut. Son dönemlerde yapılan bir kıyaslama da iki kuşak arasındaki farkları ve benzerlikleri gözler önüne sürdü. Yeni bir araştırma, Z kuşağının konsere gitmek için işten izin alma olasılığının Y kuşağına göre iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. YouGov ve Viagogo tarafından yürütülen araştırma, Birleşik Krallık genelinde 2.000 yetişkinle anket yaptı.

Z ve Y kuşağı kıyaslandı! Sonuçlara inanamayacaksınız

Bu havuzdan Y kuşağının yüzde sekizi konsere gitmek için izinliymiş gibi davranacaklarını söylerken, Z kuşağı katılımcılarının yüzde 17’si de bunu yapacaklarını söyledi. Y kuşağı 1981 ile 1996 yılları arasında doğanları, Z kuşağı ise 1997 ile 2012 yılları arasında doğanları kapsıyor.

Araştırma, genç neslin önceki nesillere göre daha fazla müzikle ilgilendiğini ortaya koyuyor; Z kuşağı katılımcılarının yüzde 43’ü, en sevdikleri sanatçının konserinde ön sıralarda yer alma şansı için altı ay boyunca alkolden vazgeçeceklerini söylüyor. Bu, aynı şeyi yapacağını söyleyen Birleşik Krallık’taki yetişkinlerin yüzde 28’inin genel ortalamasından daha yüksek. Daha az şaşırtıcı olan sonuç ise, Z kuşağının sosyal medyada canlı etkinliklerden içerik paylaşma olasılığının Y kuşağına göre yüzde 10 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. Z ve Y kuşağı birbirine benzese de farklılıklar söz konusu.

Acer Iconia Tab P10 : Günlük kullanım ve eğlence için geliştirildi