Youtube’un Hikayesini Biliyor Musunuz?

youtube one

Youtube’un Hikayesini Biliyor Musunuz?

Youtube’un hikayesi aslında basit girişimcilik örneklerinden sadece bir tanesi. Temelinde azim, fırsatları kovalamak ve çok çalışmak temalı da bir hikayesi var. Çok büyük paralarla da değil, sadece emekle oluşturulmuş, iki gencin büyük hayallerle girdiği bir proje bu.

İki arkadaş, bir internet projesi geliştirmeyi hedefliyorlar. Sürekli olarak projeler yürütülüyor, rakip-pazar analizleri yapılıyor, kullanıcılara ne sunacağız soruları tartışılıyor. Akıllarına tam da o dönemlerin modası olabilecek arkadaşlık sitesi kurma fikirleri geliyor. Seksepalitenin de bir tık önde olacağı düşüncesiyle bir arkadaşlık sitesi oluşturuluyor. İnsanlar burada farklı cinsiyet ve milliyetlere sahip kişilerle görüşebilir, randevular verebiliyor. Tanışma fırsatları dahi yakalayabilecekleri bir ortam düşünülüyor. Hal böyle olunca da, işler reklam kısmına dönüyor ve bu arkadaşlar bir kaç kadın dahi ayarlıyorlar ilgi çekicilik noktasında ilerleyebilmek için.

Herşey yeterli görünüyor değil mi? Hayır.

Youtube’un hikayesi burada başlıyor, çok heyecanlı başladıkları proje birden bire hiç birşey katmamaya bir oluşum göstermemeye başlıyor. Dahi yeni başlatılan bir projede elbette ilerleme olmaz ancak Youtube son derece kötü gidiyor. Arkadaşlar tam iflas etme eşiğinde tekrar sokuluyorlar işlere ve bu platformu geliştirmeye çalışıyorlar. Uğraşlar, çabalar, uykusuz kalınan geceler yine kar etmiyor. Yine olmuyor hazin sona yaklaştıklarını düşünüyorlar. Daha sonrasında arkadaşlardan birisi, buranın insanların videolarını anlık olarak paylaşabilecekleri tüm Dünya ile ortak kullanabilecekleri bir video izleme noktası olma fikrinde buluşuyorlar. Buradan çalışmalara girişen arkadaşlar, bu seferde olmayacak dedikleri anda, büyük bir şokla karşılaşıyorlar.

Evet, bu sefer tam istenilen oldu. Youtube yoktan varoldu!

Kullanıcılar bu fikri o kadar beğendiler ki, Youtube viral olarak yayılmaya başlandı. İçlerinden birisi bu merakına yenik düştü ve bir video yükledi. O video halen Youtube üzerinde duruyor ve yayında. Hem de Youtube’un en çok izlenen videolarından birisi olarak, gücünü koruyor.

Umut her zaman, tam bitti dediğiniz anda tecelli eder. Girişimler, büyük yenilgiler ve azim ile varolur. Ateşiniz hiç sönmesin.

Merak edenler için işte o video!

Star Wars 7 Aktöründen Ayakta Alkışlanacak Hareket!