YouTube TV duyuruldu! İşte ücreti!

youtubetv

Google, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni projesi YouTube TV’yi resmen duyurdu. İşte YouTube TV abonelik ücreti ve özellikleri.

Günümüzde artık televizyon yayınları da internet üzerinden dönmeye başladı. Hiç kuşkusuz bunun en önemli nedeni, internet üzerinden hizmet veren TV uygulamalarının, normale nazaran çok daha kullanışlı olması.

Şu an evlerimizde kullandığımız bir çok TV’nin yayın esnasında durdurma, geri sarma, hafızaya kaydetme ve benzeri özellikleri bulunmuyor. Fakat bu saydığımız hizmetler ve çok daha fazlası internet üzerinden TV hizmeti veren tüm firmaların olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Dolayısıyla alışılagelinmiş TV mantalitesi de günümüz çağına ayak uydurmaya çalışıyor. İnternet üzerinden dolaylı olarak TV hizmeti veren firmalar arasına Google’da katıldı. Google’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı YouTube TV resmi olarak duyuruldu.

Şimdilik kısıtlı bir bölgede hizmet verecek olan YouTube TV bazı ulusal kanalları içerecek. Aylık ücreti 35 dolar olan YouTube TV’ye abone olanlar YouTube’u da reklamasız olarak izleyebilecekler. Ya da diğer bir değişle, YouTube TV paketi, YouTube Red’i de kapsayacak.

youtube tv

YouTube TV’nin global pazara ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Açıkçası Google’ın bu projesinin tutup tutmayacağı da büyük bir soru işareti. Öte yandan 35 dolarlık abonelik ücretinin de biraz fazla olduğunu söylemek mümkün.

Bakalım Google yeni girdiği bu TV pazarında beklediği hedef kitleye ulaşabilecek mi? Merakla beklemedeyiz.