YouTube Shorts videoları için yeni özellikler geliyor

YouTube Shorts

YouTube Shorts, 15 Ekim’den itibaren 3 dakikaya kadar uzatılarak kullanıcıların daha fazla içerik oluşturma esnekliğine sahip olmasını sağlayacak.

YouTube Shorts’daki bu değişiklik, içerik üreticileri tarafından sıkça talep edilen bir özellikti ve YouTube, bu yeniliği Shorts platformunda deneyimlenebilir hale getiriyor. Ancak bu yeni özellik, sadece belirli en-boy oranlarına (kare veya daha uzun) sahip videolar için geçerli olacak ve 15 Ekim’den önce yüklenen videoları etkilemeyecek.

Yeni Özellikler

  • Şablonlar ve Remixler: YouTube, kullanıcıların daha yaratıcı olmaları için Kısa Videoda Remix özelliğiyle birlikte şablonlar ekliyor. Ayrıca, içerik üreticiler önümüzdeki aylarda birden fazla YouTube klibini remixleyebilme imkanına sahip olacaklar.
  • Shorts Trends ve Yorum Önizlemesi: YouTube, mobil cihazlarda yeni bir Shorts Trends sayfası getiriyor. Bu sayfa, popüler içerik trendlerini keşfetmeyi kolaylaştıracak. Ayrıca kullanıcılar, Shorts akışında videoların yorumlarına dair hızlı önizlemeler de görebilecekler.

YouTube Shorts

  • Shorts’tan Uzaklaşma Seçeneği: Shorts içeriklerinden hoşlanmayanlar için YouTube, Shorts gösterme ayarını azaltma seçeneğini getiriyor. Ana sayfa akışınızda yer alan Shorts ızgarasının sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunarak geçici olarak daha az Shorts görüntüleyebilirsiniz. Ancak bu özellik kalıcı olmamakla birlikte, en azından Shorts’tan hoşlanmayan kullanıcılar için bir rahatlama sağlayacak.

Bu gelişmelerle birlikte YouTube Shorts, içerik oluşturucuların daha geniş bir yelpazede, daha uzun ve daha yaratıcı videolar üretmesine imkan tanırken, izleyici tercihlerini de göz önünde bulundurmayı sürdürüyor.

Google’da mavi tik dönemi başlıyor