YouTube Red servisi kullanıma sunuldu!

youtube red

Dünyanın en büyük video içerik platformu YouTube’un geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni servisi Red, ABD’de kullanıma sunuldu. Henüz ülkemizde kullanılamayan YouTube Red’in özellikleri ve fiyatını haberimizde bulabilirsiniz. İşte YouTube Red hakkında her şey.

youtube-red

YouTube, internet kullanım alışkanlıklarımızı değiştiren en önemli platformlardan biri. Google’ın çatısı altındaki YouTube, geçtiğimiz hafta Red isimli yeni bir servisini duyurmuştu. “Ücretli YouTube” şeklinde basında yer bulan bu yeni özellik, ABD’de kullanıma sunuldu. Haberimizin detaylarına geçmeden önce YouTube Red’in henüz ülkemizde kullanılamadığını belirtelim.

YouTube Red servisinin üç önemli özelliği var. Birincisi, videoları cihazınıza indirerek çevrimdışı şekilde oynatabiliyorsunuz. İkincisi, videoların öncesinde veya videoların içerisinde reklam görünmüyor. Son özellik ise YouTube videoları, siz uygulamayı kapatıp başka bir uygulama açsanız bile oynamaya devam ediyor. Bu sayede müzik ve podcast dinlerken uygulamayı açık bırakmak zorunda kalmıyorsunuz.

Servise YouTube.com/Red adresinden ulaşmak mümkün. Ancak Türkiye’den ziyaret edildiğinde “YouTube Red şu anda Türkiye içinde kullanılamıyor.” şeklinde bir uyarı görüyoruz. Fakat VPN ile ziyaret ettiğinizde servisin “Sık Sorulan Sorular” bölümünün bile Türkçe’ye çevrildiğini görüyoruz. Dolayısıyla YouTube Red servisini Türkiye’de de beklemek yanlış olmaz.

YouTube Red, 9.99 Dolarlık bir fiyatla kullanıma sunuldu. Bir kere aldıktan sonra tüm platformlarda YouTube Red’den faydalanmak mümkün oluyor. Kullanıcılar ilk 30 gün deneme süresi olarak ücretsiz kullanabiliyor. Ancak bir uyarıda bulunmakta fayda var. Eğer iOS uygulaması içerisinden YouTube Red’i satın almak isterseniz, Apple bu ücrete bir komisyon ekliyor ve fiyat artıyor. Dolayısıyla ek komisyon vermek yerine YouTube Red aboneliğini masaüstü bilgisayarınızdan başlatmanızı öneriyoruz. Servisin Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz belli değil.

iOS 9’un sinir bozan 10 özelliği!