YouTube mobil uygulamaları yeni video çözünürlük ayarları alıyor

YouTube mobil uygulamaları yeni video çözünürlük ayarları alıyor

YouTube, Android ve iOS uygulamaları için yeni video çözünürlük ayarları sunmaya başladı. Şimdiye kadar, YouTube, uygulamanın internet bağlantınızın hızına bağlı olarak video kalitesini otomatik olarak ayarlamasına izin veren bir Otomatik seçeneğiyle birlikte video oynatma için bir çözünürlük listesi sunuyordu.

YouTube, kullanımınıza sunulan video kalitesi seçeneklerinin sayısını artıran iOS ve Android uygulamaları için bir güncelleme yayınlıyor. “Daha yüksek resim kalitesi” ayarı, videoların olabildiğince keskin görünmesini sağlayacak. Diğer taraftan, “veri tasarrufu” ayarı, verinizi tasarruflu kullanacak, ancak daha düşük görsel doğruluk ödünleşimiyle birlikte gelecek.

Artık, videonun kalite menüsünün altında toplamda yalnızca dört seçenek göreceksiniz. Otomatik, Daha yüksek resim kalitesi, Veri tasarrufu ve Gelişmiş. Otomatik, eskisi gibi çalışmaya devam ederken, Yüksek resim kalitesi ayarı daha kaliteli bir akış için daha fazla veri kullanıyor. Deneyimlerimize göre, yüksek hızlı bir Wi-Fi bağlantısında bile akışı 720p ile sınıylıyor. Öte yandan, veri tasarrufu daha az veri tüketir ve çözünürlüğü 480p’ye düşürüyor, denendiğinde uygulama 720p’de akışa devam etti, bu nedenle Veri tasarrufu seçeneğini seçseniz burada bir değişiklik olmaması mümkün. İnternet bağlantınız yeterince hızlıysa daha yüksek bir çözünürlükte izlemeye devam edersiniz. Gelişmiş menüsü, oynatma için video çözünürlüklerinin listesini bulacağınız yer. Ancak, Ayarlar> Video kalitesi tercihleri ​​menüsüne giderek tüm videolar için varsayılan video kalitesini ayarlama seçeneğiniz olmasına rağmen, yaptığınız değişikliklerin yalnızca mevcut video için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Hem mobil ağlar hem de Wi-Fi için varsayılanları ayarlayabilirsiniz.

YouTube mobil uygulamaları yeni video çözünürlük ayarları alıyor

Ancak, Video kalitesi tercihleri ​​menüsünde Gelişmiş seçeneği bulunmadığından, tüm videolar için belirli bir çözünürlüğü varsayılan olarak ayarlayamazsınız. Video çözünürlüğünü değiştirmek için fazladan bir adım getirdikleri için yeni ayarlar beğenilmedi, ancak YouTube’un video çözünürlüklerini anlamayanlar için veri tasarrufunu kolaylaştırmak istediği düşünülüyor.

iPhone 12 mini satışları pek iyi gitmiyor