YouTube HDR Desteğini Sunmaya Başladı

youtube

Günümüz tepe modellerinde sıklıkla rastlayabileceğimiz bir özellik olan HDR görüntü oynatma özelliği, YouTube ile daha kullanışlı bir hale geliyor.

HDR ya da “yüksek dinamik aralık” olarak çevirebileceğimiz özellik, Android’in güncel birçok üst seviye akıllı telefonunda yer alıyor. Ekranlarda yer alan bu özellik sayesinde ters ışıkta kalan veya bir şekilde karanlık kalan kısımlar daha aydınlık gösterilebiliyor. HDR’ı ekranlarda sıkça göremesek de artık çoğu telefon HDR fotoğraflar çekebiliyor. Bunu da hatırlatmış olalım.

Sistemin temel sorunu ise içerik bulma konusunda. Kendi çektiğiniz görüntüler yoksa HDR görüntü izleyebilmek pek kolay değil. Çevrimiçi kaynaklar bu konuda içerik sağlayamıyorlar. Daha doğrusu destek vermiyorlar. YouTube, konuyla ilgili ilk adımı attı. Yeni güncellemeyi sınırlı sayıda Android telefon için gönderen şirket, bundan sonra HDR videoların HDR olarak oynatılmasına izin verecek.

Google Pixel, Pixel XL, Galaxy S8, S8 +, Note 8, LG V30 ve Sony Xperia XZ Premium için ilk aşamada destek çıkarıldı. Bundan sonra çıkacak olan HDR özellikli panele sahip telefonlar da özellikten faydalanabilecek gibi duruyor. Eğer bu telefonlardan birine sahipseniz, özelliği denemek için HDR bir videoyu açıp kalite ayarlarından HDR’ı aktif hale getirmelisiniz.

Eğer çalışmıyorsa panik yapmanıza gerek yok. Güncelleme henüz dağıtımda ve size ulaşamamış olabilir. Bu yüzden biraz daha sabırlı olup beklemeniz gerekebilir. Güncellemeleri sıklıkla kontrol edip son sürümü takip edin.