Netflix iPhone’lar İçin HDR Desteğini Ekledi

Sevilen video platformlarından Netflix, Android cihazların ardından iPhone’lar için de Dolby&HDR vermeye başladı. İşte detaylar.

Netflix, daha fazla mobil cihaza zengin dinamik aralık (HDR) desteği ekliyor. Android kısmında Note 8, LG G6, Xperia XZ Premium gibi bir avuç cihazın alabildiği desteğe 5 yeni iOS cihazı katıldı. iOS 11’in çıkışıyla gelen özellik,  Dolby Vision’ın keyfini çıkartmanızı sağlayacak. Destek veren cihazlar iPhone 8, 8 Plus, X, 2. nesil iPad Pro (hem 10.5 inçlik hem de 12.9 inçlik versiyonlar).

Zengin aralık ile birlikte hem kontrast, hem de renk aralığı ciddi şekilde gelişecek. Bu sayede parlak alanlar daha parlak, karanlık bölümlerse daha aydınlık gözükecek. Bu cihazlardan birine sahipseniz ve izlediğiniz film HDR etiketini taşıyorsa artık çok daha kaliteli şekilde izlemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Yeniliğin, HDR ekran donanımsal bir özellik olduğu için daha eski cihazlara gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla bir telefon alacaksanız ve HDR özelliği sizin için önemliyse ekranın özelliğine bakmayı unutmayın.