Eski YouTube CEO’su Susan Wojcicki hayatını kaybetti

YouTube CEO'su Susan Wojcicki hayatını kaybetti

Geçen yıl istifa edene kadar neredeyse 10 yıl boyunca YouTube’un CEO’luğunu yapan Susan Wojcicki hayatını kaybetti. İşte tüm detaylar.

Kocası Dennis Troper, bu haberi Facebook’ta paylaşarak Wojcicki’nin iki yıl boyunca bir hastalıkla yaşadığını açıkladı. Akciğer kanseri hakkında şunları yazdı: “Susan benim sadece en iyi arkadaşım ve hayat arkadaşım değildi, aynı zamanda harika bir zekaya sahip, sevgi dolu bir anne ve birçok kişi için de sevgili bir arkadaştı. Onun ailemiz ve dünya üzerindeki etkisi ölçülemezdi” dedi.  Google, şirket kurulduğunda Wojcicki’nin garajında ​​çalışıyordu; kurucular Larry Page ve Sergey Brin burayı ofisleri olarak kullanıyordu. Wojcicki, şirketin ilk pazarlama müdürü oldu, Google Görsel Arama’yı birlikte yarattı ve AdSense’in ilk ürün yöneticisi oldu. Wojcicki ayrıca Google’ın video çalışmalarına da başkanlık etti ve şirketi, video paylaşım platformunun piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, 2006’da YouTube’u satın almaya teşvik eden kişiydi.

YouTube CEO'su Susan Wojcicki hayatını kaybetti

2014 yılında, kendi liderliğinde Google’ın önemli bir parçası haline gelen YouTube’un CEO’su olarak atandı. Görevden ayrılmadan önceki yıl olan 2022 mali yılında, YouTube reklamları 29,24 milyar dolar gelir elde etti ve bu rakamın üzerinde bir rakam oluştu. Şirketin toplam kazancının yüzde 10’u. Wojcicki, Google’daki işinin dışında teknolojideki cinsiyet eşitsizliği sorununa ve mültecilerin kötü durumuna da dikkat çekti. Alphabet’in şu anki CEO’su Sundar Pichai, X’te yayınlanan bir gönderide Wojcicki’nin “herkes kadar Google tarihinin özü” olduğunu söyledi ve onu “dünya üzerinde muazzam bir etkiye sahip” biri olarak tanımladı.

Huawei Mate 70 Ultrasonik Parmak İzi Tarayıcısı ve Daha Büyük Pil ile Geliyor