YouTube, dünya çapında Rus devlet medya kanallarını engelliyor

YouTube, dünya çapında Rus devlet medya kanallarını engelliyor

YouTube, artık dünya çapında Rusya destekli medya kuruluşlarına bağlı kanalları engelleyeceğini söyledi. İşte tüm detaylar.

Geçen hafta, bir YouTube, AB direktifini takiben Avrupa’da RT ve Sputnik gibi kanalları engelledi. Güncellenen politika hemen yürürlüğe girdi, ancak YouTube’un sistemlerinin kanalları tamamen engellemesi biraz zaman alacaktır. YouTube, Ukrayna’daki çatışmayla ilgili Topluluk Kurallarını ihlal eden videoları yayından kaldırıyor. Perşembe günü Twitter ve Facebook, Rusya’nın Ukrayna’nın Mariupol kentindeki bir doğum hastanesinin bombalandığını yalanlayan paylaşımları kaldırdı.

YouTube, dünya çapında Rus devlet medya kanallarını engelliyor

YouTube ayrıca, nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve grafik içerik gibi çeşitli politikaları ihlal ettiği için Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili 1000’den fazla kanalı ve 15.000’den fazla videoyu sildi. Google, geçen hafta Rusya’daki tüm reklam satışlarını durdurdu ve şimdi ülkedeki tüm YouTube para kazanma ve ödemelerini duraklattı.

Şirket, çatışma devam ederken Rusya’da daha fazla önlem alabileceğini söyledi. Ayrıca, kullanıcıları istilayla ilgili güvenilir haber kaynaklarına yönlendiriyor. Rusya ve Ukrayna çatışması ne yazık ki 10 günden fazladır sürüyor. İki taraf da müzakere koltuğuna otursa da olumlu bir sonuç çıkmadı. Devam eden savaş ile birlikte tüm şirketlerin ve sosyal medya uygulamalarının da yaptırımları sürüyor. Psikolojik ve ekonomik yaptırımların altında kalan Rusya ise henüz savaşa dur demedi. Bu süreçte dolar ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandı ve akaryakıtın fiyatı tüm dünya çapında arttı.

TV+ , Mart ayında dünyaca ünlü yapımlarla seyirciyi buluşturuyor