YouTube, yeme bozukluklarını teşvik edebilecek videoları engelleyecek

YouTube, önemli bir güncelleme sundu

YouTube, yeme bozukluklarını doğrudan teşvik eden videoları zaten yasaklıyor, ancak şimdi istemeden bu davranışı teşvik edebilecek içeriklere baskı uyguluyor. İşte tüm detaylar.

YouTube zorbalık içeren yeme bozukluklarıyla ilgili videoları yasaklıyor. Şirket ayrıca rahatsızlıklar içeren videoları 18 yaş ve üstü kullanıcılarla sınırlandıracak. Ayrıca daha fazla yerde yeme bozuklukları için kriz kaynakları panelleri göreceksiniz. Hali hazırda dokuz ülkede bu paneller kullanıma sunuldu. ABD, Kanada ve Birleşik Krallık dahil arama sonuçlarında, artık bu alanlarda uyarılar içeren bilgiler göreceğiz. ABD’deki izleyiciler ABD’deki Ulusal Yeme Bozukluğu Derneği’ni aramaya teşvik edilecek.

YouTube, yeme bozukluklarını teşvik edebilecek videoları engelleyecek

Video yayın akışı devi bu tarz uyarıları daha fazla ülkeye yayacak. Platform, ideal olarak yemek bozuklulukları ile ilgili sorunların önüne geçmeye çalışıyor. YouTube’un yaptırımları her zaman tutarlı olmadı ve zaman zaman suistimal de edildi. Yayın akışı devi son zamanlarda sosyal medyada gittikçe artan farkındalık akımından etkilendi. Bu sebeple yemek bozukluğu gibi sorunları etkileyebilecek tüm içerikler engellenecek. Bu kapsamda psikolojik sorunlara sebep olabilecek her şey etkilenecek. Video yayın akışı devi özellikle yemek videoları ile oldukça popüler. Bir çok içerik oluşturucu yemek içerikleri ile videolar oluşturuyor. Yemek vlogları gibi videoların ne açıdan etkileneceği henüz belli değil ancak şirket yeni politikalarını yakında uygulamaya sokmayı hedefliyor. Bu kapsamda uygulamalar tüm ülkelere yayılacak.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Bu saat ile 100 metre derine dalabilirsiniz!