Yota 3 e-ink ekranla geliyor!

yota3 1

Kendi konseptiyle yoluna devam eden YotaPhone, Yota 3 ve e-ink ekran sızıntılarıyla gündemdeki yerini aldı. İşte detayları.

YotaPhone, üçüncü jenerasyon modeliyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yota 3 olarak adlandırılacak olan model, ilk iki neslin çift ekran konsepti mirasıyla yoluna devam edecek. Telefonun önünde ve arkasında bulunan iki ekranla dikkat çeken Yota serisi yine şaşırtacak gibi duruyor.

Rusların VK isimli sosyal platformunda ortaya çıkan bilgilere göre Yota 3 modeli Qualcomm Snapdragon 625 yongasından güç alacak. Telefonda 4 GB RAM ve 64 GB ve 128GB depolama alanı olması dikkat çekici. Şimdiye kadar Yota serisi telefondan bu kadar üst ligde yer almıyordu.

microSD kart desteği, 12 MP arka ve 13 MP ön kamera gibi özelliklerle birlikte cihaz 3200 mAh kapasiteli bir pilden güç alacak.

Cihazın arkasında bu sefer e-ink ekran paneli yer alacak. E-kitap okuyucularda görmeye alıştığımız e-ink ekran teknolojisi, düşük güç tüketimi ve keskinliği ile öne çıkıyor. Bu sayede Yota 3 kullanıcıları telefonlarının arka yüzeyinden kitap okuyabilecek. Okuma alışkanlığı olan kullanıcılar için bu son derece önemli bir özellik.

yota3-2

Yota 3 modeli 350 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. 128 GB depolama alanı sunan modeli ise 450 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Cihaz resmi olarak sadece Rusya ve Çin pazarlarında tüketicilerle buluşacak.

YotaPhone’un bu çift ekran konsepti hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

iPhone 8’den beklenen 8 yeni özellik!