BT Altyapınızla Birlikte İtibarınızdan Olmayın!

31

Kaspersky Lab’in araştırma şirketi B2B ile yaptığı “Global Kurumsal BT Güvenlik Riskleri 2013” anketine göre, şirketlerin %73’ü güvenlik ihlallerini gizli tutamıyor. Bu durum şirketlerin itibar kaybı yaşamasının da en önemli nedenlerinden biri…

BT güvenliği sorunlarıyla ilgili bilgilerin ifşa edilmesi, birçok kurum için kaçınılması mümkün olmayan bir gelişme. Yapılan anketin sonuçları da bunu ortaya koyuyor. Öyle ki veri hırsızlığına maruz kalan şirketlerin %44’ü bu durumu, olaydan etkilenmiş olabilecek müşterilerine ifşa etmek durumunda kalıyor. %34’ü iş ortaklarını, %33’ü tedarikçilerini, %27’si yasa koyucuları ve %15’i ise medyayı bilgilendiriyor.

KL-73

Güvenlik ihlali bilgisinin yayılması

Büyük şirketler için durum çok daha trajik. Bu kuruluşlar böyle bir durumda yasa koyucuları, müşterileri ve medyayı bilgilendirmek zorunda kalıyor. Bu tür bilgileri ifşa etme zorunluluğu doğal olarak kuruluşun itibarını ciddi şekilde zedeliyor. Yasa koyucular tarafından verilen cezaların yanı sıra müşterilerin ve iş ortaklarının yaşadığı kayıplara bağlı tazminatlar da eklendiğinde, ortaya ciddi bir mali kayıp tablosu çıkıyor.

Hem maddi hem de prestij açısından bu kayıpları yaşamamanın yolu ise tam donanımlı güvenlik çözümleri kullanmaktan geçiyor. “Kaspersky Endpoint Security for Business” gibi gelişmiş güvenlik platformları, şirket BT altyapısında çeşitli saldırılara ve gerçek zamanlı tehditlere karşı zararlı yazılım engelleme işlevleri ve çeşitli güvenlik sistemleri yönetim, kontrol ve şifreleme araçları sağlıyor. Bu seviyede güvenlik ile birlikte çalışanın BT tehditleri konusunda eğitilmesi, şirket BT altyapılarının siber saldırılara ve bunların mali kayıplar ve şirket itibarının zarar görmesi de dahil çeşitli sonuçlarına korunmasını sağlayacak eylem planının temelini oluşturabilir.

ASUS GTX 780 Ti Ekran Kartı Kullanıcıların Beğenisine Sunuldu