Yine Denuvo, yine hayal kırıklığı!

denuvo

İlk çıktığında, PC’deki korsan oyun sektörünü bitireceği iddia edilen koruma sistemi Denuvo, artık 1 gün bile dayanamıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere, PC’deki korsan oyun kültürü oldukça azalmış durumda. Bu konudaki ana etken ise oyun severlerin online yapımlara yönelmiş olması. PC için yayınlanan oyunların, hikaye modları yerine, online olarak oynanan multiplayer modları ile ön plana çıkması, oyun severleri orijinal oyun almaya teşvik etmiş durumda. Peki ya online modu olmayan yapımlar? Onları korsandan kim koruyacak? Denuvo mu?

Denuvo ilk tanıtıldığında PC’deki korsan oyun kültürünü tamamen bitireceği iddia edilmişti. Hatta bu sistemin ilk denendiği oyunlarda, “acaba gerçekten korsan oyun bitiyor mu?” diye düşünmeye başlamıştık. Fakat çok geçmeden Denuvo’nun bir sürü açığı olduğu ortaya çıktı.

İlk başta oyunların kırılması 1-2 ay sürüyordu. Sonradan bu süre 1 kaç haftaya kadar düştü. Son olarak çıkan yapımların bir haftanın da altında 4-5 günde kırıldığına şahit olmuştuk.

Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan South Park’ın yeni oyunu Denuvo için zirve oldu. Zira korsan hackerlar, South Park’ın sahip olduğu Denuvo korumasını 1 gün bile dolmadan kırmayı başardı. Hali hazırda bu oyun şu anda torrent üzerinden indirilebilir durumda.

Ubisoft, oyunu satışa sunar sunmaz tonla zarar etmiş oldu. Online modu bulunmayan yeni South Park oyununun, şimdi nasıl bir satış başarısı sergileyeceği de merak konusu.