Total War Warhammer 2, korsana 1 gün dayanabildi

total war

Creative Assembly ve Sega işbirliği ile geliştirilen gerçek zamanlı strateji oyunu Total War: Warhammer 2, korsana karşı sadece 1 gün dayanabildi.

Son yıllarda korsan oyun sektöründe önemli bir daralma mevcut. Bu durumun temel nedeni ise oyunların ucuzlamasıyla birlikte, bazı yapımların online modlarıyla ön plana çıkıyor olması. Zira online olarak oynanan yapımlarda, korsan oyunlara hiç bir şekilde izin verilmiyor. Fakat söz konusu çevrimdışı olarak da oynanabilen bir yapım olduğunda işler biraz farklı ilerliyor.

Günümüzde bu tarz tekli oyuncu modu ile ön plana çıkan oyunlar Denuvo isimli bir sistem ile korunuyorlar. Denuvo, oyunun açılması için internet bağlantısını zorunlu kılan bir yapıya sahip. Fakat bu gelişmiş sistem de oyunları koruma konusunda yeterli olmuyor.

Son dönemde Denuvo ile korunan oyunlardan Tekken 7, RiMe ve Resident Evil gibi yapımlar 1 hafta geçmeden korsana yenik düşmüştü.

Korsan oyun sektörünün son kurbanı ise Total War Warhammer 2 oldu. Creative Assembly ve Sega işbirliği ile geliştirilen gerçek zamanlı strateji oyunu Total War Warhammer 2, korsana karşı sadece 1 gün dayanabildi.

Hali hazırda Türkçe metin desteğine de sahip olan oyun, geçtiğimiz gün raflardaki yerini almıştı. Bilgisayar korsanları 1 gün gibi kısa bir süre içerisinde Total War Warhammer 2 Denuvo korumasını kırmayı başardı. Erken gelen bu kırma işleminin ardından oyunun satış rakamlarının da olumsuz olarak etkilenmesi bekleniyor.