Vaka sayısı artıyor! Peki okullar kapanacak mı?

Okullar ne zaman açılacak?

Vaka sayısının hızla artması akıllara aynı soruyu getirdi. Okullar tekrardan kapanacak mı? İşte konu ile ilgili detaylar.

1 Mart itibariyle kademeli normalleşme adına ilk adımlar atılmaya başlandı. Bu kapsamda Türkiye 4 farklı risk bölgesine ayrıldı. Çok riskli bölgeler haricindeki diğer 3 bölgede restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle hizmete açıldı.

Ayrıca ilk öğretim kademesindeki sınıflar için yüz yüze eğitime başlama kararı alındı. 8. ve 12. sınıflar haricindeki orta öğretim kademelerinde ise uzaktan eğitime devam kararı çıktı.

1 Mart sonrası tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte vaka sayılarında da hızlı artışlar gerçekleşti. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü yeni bir kabine toplantısı düzenlenecek. Bu toplantı sonrasında risk haritasındaki renklerin de güncellenmesi bekleniyor.

Vaka sayısı artıyor! Peki okullar kapanacak mı?

En çok merak edilen unsur ise yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği. Hali hazırda bu konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Fakat MEB tarafından yapılan son açıklamada yüz yüze eğitimin Temmuz başına kadar devam edeceği belirtilmişti.

Vaka sayılarındaki artış ile birlikte bu kararda bir değişiklik olup olmayacağı büyük merak konusu. Okullar bir süre daha açık olsa da İstanbul gibi kalabalık kentlerde kafe ve restoranların tekrardan kapanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul turuncu olarak renklendirildiğinde vaka sayısı yüz binde 75 dolaylarındaydı. Fakat bu hafta açıklanan haritada vaka sayısı yüz binde 252 olarak değişti.

21 Mart vaka sayısı açıklandı! İşte detaylar