Yerli Üretim Cihazlar Çok Yakında Türk Kullanıcılarıyla Buluşacak

ttnet airties karel manset

AirTies Kablosuz İletişim, haberleşme elektroniği alanında Türkiye’nin en gelişmiş Ar-Ge’sine sahip olan Karel işbirliği ile üretiminin bir bölümünü Türkiye’ye taşıyor ve Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET için set üstü kutuların üretimine başlıyor.

AirTiesTTNET’in Tivibu Ev hizmeti için geliştirdiği set üstü kutu ürününü Karel ile yaptığı bu işbirliği çerçevesinde ilk kez Türkiye’de üretecek.

“İnovasyona dayalı ürün geliştirme uzmanı AirTies’ın ürünleri artık Türkiye’de de üretiliyor”

Kuruluşundan bu yana geçen 10 yıl içerisinde dünyanın önemli telekom operatörlerine ve servis sağlayıcılarına ürün ve teknoloji temin eden bir şirket konumuna gelen AirTies, geleceğin televizyon teknolojisini bugünden Türkiye’deki kullanıcılara ulaştırıyor. Geleceğin televizyon teknolojisi OTT (set üstü kutu), AirTies’ın inovasyona dayalı ürün geliştirme yeteneği, Karel’in üretim uzmanlığı ve TTNET’in Tivibu Ev hizmetinin bir araya gelmesiyle %100 yerli teknoloji olarak pazardaki yerini alıyor.

“Karel, yıllık 300 bin adetlik üretim hattı kurdu”

AirTies ve Karel yaptıkları işbirliği ile IPTV set üstü kutu ailesinin üretimi için bir işbirliği anlaşması imzaladılar.Karel bu işbirliği çerçevesinde, AirTies markalı IPTV set üstü kutularının yerli üretimi için Ankara’daki tesislerinde yıllık toplam 300 bin kapasitelik yeni bir üretim hattı kurdu. Kablosuz video dağıtımı konusundaki çözümlerini de entegre edeceği IPTV ve OTT kutularla oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanan AirTies, en gelişmiş teknolojik ürünleri hem Türkiye hem de Avrupa’ya bir hafta içinde sevk edebilme esnekliğine ulaşmayı hedefliyor.ttnet airties karel

“Tivibu Ev, Türkiye’deki televizyon yayıncılık anlayışını değiştiriyor”

Geleceğin televizyon yayıncılığı IPTV teknolojisiyle yayın yapan Tivibu Ev, izleyicilerin istediği zaman seyredebileceği film, dizi, spor, belgesel, çocuk, müzik gibi binlerce içeriğin yanı sıra interaktif uygulamalarıyla da farklı deneyimler sunuyor.

Türkiye’de televizyon yayıncılık anlayışını tamamen değiştiren, Türkiye’nin ilk ve tek IPTV’si Tivibu Ev ile izleyiciler 173 adet yerli ve yabancı TV kanalına, binlerce film, dizi, spor, belgesel ve çocuk içeriğine kolayca ulaşabiliyor. Kullanıcılar, kaçırdıkları dizi ve programları kaydetmeye gerek kalmadan Tekrar İzle servisi ile tekrar izleyebiliyor. Canlı yayını durdurup geri alabiliyor, Seç İzle servisi ile en yeni filmleri sinemalardan hemen sonra istedikleri an seyredebiliyorlar. İnternet tabanlı TV yayıncılığı olan IPTV teknolojisi ile evlere gelen Tivibu Ev, yeni nesil set üstü kutularla kullanıcılarına daha da keyifli bir seyir deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Müşterilerine sunduğu deneyimi her geçen gün geliştirmeyi hedefleyen TTNETAirTies ve Karel işbirliğiyle üretilecek yerli set üstü kutular ile de kullanıcılarının dijital dünyanın sunduğu en üstün geniş bant iletişim ve eğlence olanaklarından yararlanmalarını hedefliyor.

“AirTies teknolojisi ile yüksek kalitede HD televizyon yayını”

Yerli üretim cihazlarda kullanılan AirTies teknolojisi sayesinde Internet Protokolu üzerinden HD TV yayınları yüksek kalitede alınabilecek. RF4CE bağlantı özelliği sayesinde kullanıcılar, kumandayı cihaza doğrultmak zorunda kalmadan, başka bir odadan dahi kanalı değiştirilebilecek, cihaz açılıp kapatılabilecek.

“AirTies’ın inovasyondan üretime tüm süreçleri artık Türkiye’de”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan AirTies CEO’su Philippe Alcaras, bu işbirliği ileAirTies’ın inovasyondan üretime tüm süreçlerini Türkiye’de gerçekleştirecek olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Alcaras sözlerine şöyle devam etti: “Bu işbirliği ile AirTies olarak dünya çapındaki müşterilerimiz için sunmakta olduğumuz ileri televizyon teknolojilerini artık Türkiye’deki kullanıcılara da ulaştırıyoruz. İlk olarakTTNET’in Tivibu Ev hizmeti için başlayacak yerli üretim sürecimizi ilerleyen günlerde yerli ve yabancı diğer operatörleri de kapsayacak şekilde geliştireceğiz. Bu işbirliği ile ürünlerimizi özellikle Avrupa’daki müşterilerimize çok daha hızlı bir şekilde ulaştırma imkanına sahip olacağız.”

Üretim için kendi tesislerini kurmak yerine Karel gibi konusunda uzman bir iş ortağı ile çalışmayı özellikle tercih ettiklerini belirten Alcaras, “Ekiplerimiz arasındaki yakın iletişim ve kalite anlamında alınacak hızlı sonuçların başarımız için en güçlü unsurlar olduğuna inanıyoruz” dedi.

AirTies Genel Müdürü Philippe Alcaras sözlerine, ürünlerini tüm dünyaya sunan yüzde 100 yerli bir teknoloji firması olan AirTies için Ar-Ge’nin en önemli iş süreçlerinin başında geldiğini ekledi ve “TTNET için geliştirdiğimiz bu yeni set üstü kutular da AirTies Ar-Ge uzmanlığının ürünü” dedi.

“Karel’in PBX pazar liderliği ile pekişen mühendislik ve üretim yetkinlikleri OTT pazarına da taşınacak”

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmasında “Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yeni ve rasyonel teknolojiler geliştirebilmek ve bunları satılabilir ürünlere çevirmek hayati önem taşıyor. Bu nedenle, güçlü Ar-Ge kabiliyetlerine sahip olmak, gelişmiş mühendislik bilgisiyle, yeni teknoloji üretim yöntemleriyle daha kaliteli ve uygun maliyetli ürün üretmek, bu ürünleri güçlü dağıtım kanallarıyla son kullanıcıyla buluşturmak büyük öneme sahip.

Karel 1.300 çalışanı olan PBX pazarının lideri bir marka. PBX sektöründen gelen birikim ve tecrübelerimizi bugün haberleşme elektroniği başta olmak üzere Türkiye ve dünyada önemli markalarla üretim işbirlikleri yaparak pekiştirmiş durumdayız. Bu alan tasarımdan üretime kadar tüm süreçleri kapsayan, uluslararası platformda hizmet vererek rekabetçi olduğumuz bir faaliyetimiz haline geldi” dedi.

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi de güçlü iki Türk şirketiyle yapacağımız yeni bir işbirliği sayesinde önümüzdeki dönemde gittikçe önemli hale gelen OTT sektörüne yönelik ürünlerle faaliyetimizi geliştirmiş oluyoruz. Bununla beraber Türkiye pazarına %100 yerli bir teknoloji ürünü kazandırarak, yerli sermaye, istihdam ve tüketiciyi koruyan, gerek sektörümüze gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir işbirliğine adım atıyoruz. Karel olarak istikrarlı ve uzun soluklu işbirliklerine büyük önem veriyoruz.  Bugün yeni başlayan işbirliğimizi de uzun vadeli değerli bir işbirliğinin adımı olarak görüyoruz.”

“Tivibu için yerli ve yabancı 100’den fazla firma ile çalışarak dijital yayıncılık ekosistemini büyütüyoruz”

Basın toplantısında bir konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarını sağlamada; internet ve internetin yarattığı ekosistem çok önemli bir yere sahip. Türkiye’nin lider internet şirketi olarak yeni teknolojileri ve dijital platformları son kullanıcıya sunarak teknoloji kullanımını yaygınlaştırıyor, bu sayede ülkemizdeki dijital ekosistemin büyümesine destek sağlıyoruz. Türkiye’den dünyaya örnek olacak dijital çözümlerin sunulması, başarı hikayelerinin yazılması için global ve yerel iş ortaklarımız ile beraber yeni uygulamalar geliştiriyoruz. Bu sinerji ile dijital ekosistemi büyütürken günün sonunda ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak en büyük amacımız. Tivibu ekosisteminde; içerik, yazılım, donanım için yerli ve yabancı 100’den fazla firma ile çalışıyoruz. Böylelikle hem sektörümüzü hem de dijital yayıncılık ekosisteminin büyümesini destekliyoruz. Yerli set üstü kutu üretimi de bunun güzel bir örneği” dedi.

AirTies’ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET’in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği ve Türkiye’de üretilecek set üstü kutuların yerli üretimin gücünü göstermesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaya; “Bu işbirliği ile Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve dijital ekosistemin büyümesine katkı sağlayacak olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Yerli teknoloji üretimi, dünya liginde hak ettiği noktaya gelene kadar bu desteğimizi sürdürmeye ve Türkiye’yi en yeni teknolojiler ile tanıştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.