Yerli Oyuncaklar ARI Çekirdek’ten Çıkacak

MAKEY Karincalab

İTU Teknokent içerisinde yer alan ve girişimcilere farklı olanaklar tanıyan İTÜ ARI Çekirdek’in bu seneki yarışmacılarından KarıncaLab’ın hedefi, geliştirdiği farklı oyuncak modeliyle Türkiye pazarını canlandırmak ve dünyaya farklı bir eğitici oyuncak modeli sunmak.

Türkiye sürekli büyüyen ve şu an için 1 milyar TL’yi aşan bir oyuncak pazarına sahip ve bu rakamın 5 sene içerisinde 2 milyar TL’yi bulması hedefleniyor. Büyük bölümünü ithal ürünlerin oluşturduğu pazar içerisinde yerli oyuncuların pazar payı oldukça düşük kalırken, ihraç edilen ürünler, dünyada talep yaratmanın uzağında kalıyor. İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak sağlayan ARI Çekirdek Projesi’nin bu seneki yarışmacılarından KarıncaLab, geliştirdiği elektronik yapboz ile hem yerel hem de uluslararası pazara farklı bir eğitici oyuncak modeli sunuyor. Türkiye’den çıkan en farklı oyuncak markası olarak küresel bir oyuncu olmayı hedefliyor.

MAKEY-Karincalab-Turkce

Arı Çekirdek’ten Dünyaya

KarıncaLab’in 5 yaş ve üstü çocukları hedefleyen elektronik yapboz oyuncağı, küçük elektronik modüller ile oyuncaklara hareket etme kabiliyeti tanıyor. Buna göre küçük elektronik modüllerden oluşan parçalar, kullanıcının hayal gücüne göre farklı şekillerde birleştirilebiliyor. Güç modülü gibi özellikler parçaların hareket etmesini sağlıyor. Böylece çocuklar çok erken yaşlarda fiziğin büyülü dünyası ile tanışıyor. Oyuncak, çocukların zihinsel gelişimlerini güçlendiriyor.

Türkiye’nin farklı alanlarda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmaya yönelik projelerin gelişmesine ön ayak olmayı hedefleyen Arı Çekirdek Projesi’nde bu sene, KarıncaLab’in de yer aldığı toplam 13 ekip,  14 Aralık’ta düzenlenecek final gecesinde jüri karşısına geçecek.

Birinci girişimci gruba Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak 100.000TL, ikinci girişimci gruba Cardtek Özel Ödülü olarak 50.000TL üçüncü girişimci gruba Ege Kimya Özel Ödülü olarak 25.000TL ve dördüncü girişimci gruba Agito Özel Ödülü olarak 10.000 TL verilecek.

Finansal ödüllerin yanı sıra 7 girişimci gruba ARI Teknokent’te 1 yıl süre ile ücretsiz ofis imkânı sağlanacak. Kazanan firmalar; hiçbir ücret ödemeden kendileri için tahsis edilen ofisleri kullanacaklar ve tüm altyapı hizmetlerinin yanı sıra, ortak çalışma alanları, laboratuvar ve danışmanlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Acer Yeni Ürünleriyle Göz Dolduruyor