Alper Keçeli (Sabancı Üniversitesi) ve Emre Tok (Koç Üniversitesi) adlı iki mühendisin bitirme tezi olarak üzerinde çalıştıkları kendi kendini yok eden mermi projesini yaparken ortaya çıkan, ‘Sırtlan’ adı verilen sıvı zırh projesi bir yıl gibi kısa bir sürede hayat buldu.
Keçeli ve Tok, savunma sanayi için kurşun geçirmez zırha odaklandıklarını belirtirken şunları da eklediler; “Projemizle, geçen yıl İstanbul Teknik Üniversitesi ve ARI Teknokent tarafından düzenlenen inovasyon atölyesi ‘ARI Çekirdek’ finalinde 2. olmamızın ardından, İTÜ Teknokent’te, Bellum Technologies adıyla firma kurduk. Bir yıldır geliştirdiğimiz sıvı zırh teknolojisini, hem teknokentteki laboratuvarda hem de atış poligonlarında test ediyoruz. 11 ay oldu, zırhımız ilk günkü kadar sağlam. Bu teknolojiyle adım adım ‘Iron Man’e doğru gideceğiz”.
3 yıl dayanıklı giyilebilir bir zırh geliştirmeye odaklandıklarını belirten Bellum Technologies,sıvı bir malzemenin kuvvet uygulandığı zaman katılaşmasıyla meydana gelen sıvı zırh teknolojisini balistik testlerinin tamamlanmasından sonra Temmuz ayında patent başvurusunda bulunduklarını belirtti.
En büyük savunma sanayi şirketlerinden birinin Bellum’un peşine düştüğü söyleniyor. Genç mühendisler de bu konuda gerçekten iddialı. Hatta “Dünyada, sıvı zırhın çalışabilir tek prototipini biz ürettik” söyleriyle bunu vurgulamaktan çekinmiyor. Zaten Pentagon‘nun bu teknolojinin peşini bırakma gibi bir niyeti yok. Pentagon’dan üst düzey bir diplomat ile bir aydır görüşmelerin sürdüğünü ve şirketin kendileri için çalışmalarını istediklerini belirtiyorlar.