Sony, kendi 360 Reality Audio hoparlörlerini piyasaya sürecek

Sony, iki yıldır 360 Reality Audio'nun müjdesini duyuruyor

Sony, iki yıldır 360 Reality Audio’nun müjdesini duyuruyor. 2019’da şirket ilk olarak mükemmel ses performansını sergiledi. Fakat o zamandan beri ürünle ilgili iki probleme çözüm getirmedi. Birincisi, Sony, 360 Reality Audio için özel olarak tasarlanmış kendi hoparlörlerini göndermedi. İkincisi, içerik kütüphanesi oldukça küçük kalıyor. Sony, 2021 yılının ilk günlerinde bu iki problemi de düzeltmek istediğini duyurdu.

İlk olarak şirket, bu baharda kendi 360 Reality Audio hoparlörlerini piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. SRS-RA5000 ve SRS-RA3000, “sarmalayıcı, odayı dolduran 360 Reality Audio ses deneyimi yaratan” WiFi bağlantılı hoparlörler. Şirket, her ikisinin de “benzersiz sürükleyici ses geliştirme algoritması” kullandığını ve Google Assistant veya Alexa cihazlarıyla kontrol edilebileceğini söylüyor. Arka arkaya iki CES etkinliğinde (2019 ve 2020) Sony, prototip hoparlörlerde 360 ​​Reality Audio gösterdi, ancak bunlar satılmadı. Ayrıca bugünün haberlerinde bahsedilen modeller için herhangi bir tasarımın kullanılıp kullanılmayacağı da belirsiz.

Sony, iki yıldır 360 Reality Audio'nun müjdesini duyuruyor

Sony canlı performanslar sunmaya başlıyor

Sony, bir kullanıcının kulaklarını ve işitme duyusunu analiz eden kulaklık kişiselleştirme teknolojisini diğer şirketlere lisanslamayı planlıyor. Bunların tarihi henüz belli değil ancak Sony’nin sürükleyici sesini yakında daha fazla yerde duymayı umduğu açık.

Şu anda, 360 Reality Audio müziğini evde dinlemek istiyorsanız, Amazon Echo Studio gibi bir hoparlöre ihtiyacınız var. Ayrıca Amazon Music, Tidal veya Deezer gibi bir hizmetin yüksek çözünürlüklü katmanı için bir abonelik de gerekiyor. Sony, platformu 2019 sonbaharında piyasaya sürdü, ancak yalnızca kulaklıklar için. O zamanlar, çoğu Sony Music sanatçılarından olmak üzere yalnızca 1000 parça mevcuttu. Şimdi, şirket bu sayıyı 4.000’e çıkardığını söylüyor, ancak Spotify’da 50 milyondan fazla olduğuna göre rakam yine de düşük.

İçerik kütüphanesini genişletmek için Sony, 360 Reality Audio ses ile canlı performanslar sunmaya başlayacak. Zara Larsson’dan 11 Ocak Pazartesi 17:00de Artist Connection uygulaması aracılığıyla canlı bir konser ile başlayacak. Elbette şirket, “gerçekçi bir müzik deneyimi” veya gerçekten oradaymışsınız gibi görünen bir deneyim vaat ediyor. Marka, konser salonlarının COVID-19 nedeniyle hala kapalı olması nedeniyle bu seçeneği halka sunmayı umduğunu söylüyor.

Instagram içerik üreticiler çok takipçi kazanmanın sırrını açıkladı!