Yerli malı rüzgâr türbini dikkat çekici!

rüzgar türbini

Adıyaman Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde, 10 metre yüksekliğinde 5 metre kanat çapı olan 2kW’lık üretim kapasitesi ile bir evin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilen yerli rüzgâr türbini kuruldu.

Adıyaman Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde kurulan Enerji Bölümü Mühendisliği Yrd. Dr Hacı Soğukçınar tarafından projelendirilen, tamamen yerli üretim olan rüzgâr türbini ürettiği elektrikle bir evin ihtiyacını karşılayabilecek durumda.

Tamamen yerli üretimden oluşan rüzgâr türbinine 15 bin TL para harcanarak Adıyaman Küçük Sanayi Sitesinde üretildi. Tasarlanan rüzgâr türbini ileri teknoloji gerektirmediğinden dolayı Türkiye’nin her yerinde üretilebilecek düzeyde.

Üretilen elektrik depolanarak rüzgârın esmediği zamanlarda kullanılacak. Projedeki amacın yerli sanayiye türbin üretebilme becerisini kazandırmak ve genç mühendisler için eğitim koşulları oluşturmak.

rüzgar türbini

Projenin tamamı ölçüm cihazları ile birlikte 17 bin TL’ye mal oldu. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Enerji Bölümü Mühendisliği Yrd. Dr Hacı Soğukçınar; “2 kW’lık rüzgâr türbini Adıyaman sanayi koşulları kullanılarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Burada amacımız ülkemize yerli üretim teknolojisi kazandırmak ve isteyen herkese yerli sermaye ile kurulum sağlamaktır.

Samsung 11k ekran için tarih verdi