Yeni Sony Xperia 26 Ekim’de tanılacak

z2

Sony, telefon çıkarma konusunda durumu abartmayan firmalardan biri. Şirket şimdi yeni bir telefonunu “Xperia Product Announcement” etkinliği ile tanıtacak.

Sony’i telefon çıkarma konusunda pek duymuyoruz, şirket genellikle yılda bölgesel üretimler harici 1 ya da 2 temel model çıkarıyor. Bu yıl da Sony Xperia 10 III LiteXperia 1 IIIXperia 5 III ve Xperia 10 III gibi cihazlarla karşımıza çıktı. Şirket 2021 yılı bitmeden yeni bir telefon tanıtacağını duyurdu.

Sony, 26 Ekim’de düzenlenecek “Xperia Product Announcement” etkinliğini bugün Twitter üzerinden duyurdu. Bunun dışında ise başka bir bilgi verilmedi. Ancak Xperia’nın Sony’nin akıllı telefon ve tabletlerinin markası olduğu göz önüne alındığında, piyasaya sürülecek ürünün gerçekten bir tablet veya telefon olacağını söyleyebiliriz.

Yeni Sony Xperia bu ay geliyor

İlginç gelen durumlardan biri Sony’nin duyurusu için kullandığı görüntü oldu. Bir kamera merceğine düşen ışığın oldukça şifreli bir tasviri olduğu söylenebilir, bu durum hem kamera açısından hem de yeni bir kamera teknolojisinin kullanılacağı anlamına da gelebilir.

Tanıtılacak olan cihaz eğer bir telefonsa, yepyeni bir seriden olabilir. Ancak elbette, ürünün ilk etapta bir akıllı telefon olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını hatırlatalım.

Sony, lansman öncesinde bu tür daha fazla teaser ile bilgi aktarmazsa 26 Ekim tarihini beklememiz gerekecek. Ne olursa olsun, lansman 26 Ekim veya 25 Ekim 2 EDT’de @ sonyxperia kanalı aracılığıyla YouTube üzerinden yayınlanacak, bakalım tanıtılacak olan cihaz kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak.

iPhone 13, DXOMark kamera testinden geçti