Yeni Siri, Google Now’a Rakip Olacak!

Yeni Siri Google Nowa Rakip Olacak

Apple dijital asistanı Siri, Google Now’a rakip olacak yeni özellikler ile geliyor.

Apple’ın San Francisco’daki WWDC etkinliğinde gösterdiği iOS 9’un en önemli özelliklerinden birisi de proactive sözcüğüyle birlikte anılan yeni Siri oldu.

Yeni Siri, Google Now'a Rakip Olacak!

San Francisco’da başlayan WWDC 2015 etkinliği kapsamında iOS 9’un en önemli özelliklerinden bir tanesi olan proactive sözcüğüyle beraber anılan yeni Siri dikkatleri üzerine çekti. Arayüzü yenilenen dijital asistan iOS 9’da daha güçlü arama işlevleriyle gelmeye hazırlanıyor.

Yeni Siri, Apple’a göre sesli komutlarda kelime okuma hatası oranını yüzde 40 düşürüyor ve sonuçları daha hızlı gösteriyor. Çok basit komutlarla kitaplığınızdaki fotoğrafları bulabilen dijital asistan, içeriksel eylemler içeren yeni akıllı hatırlatıcıları da sunmaya başlıyor. Apple’ın yazılım mühendisliği bölümü başkan yardımcısı Craig Federighi, Siri’nin yeni içerik tabanlı yeteneklerine birkaç örnek vermeden geçmedi.

Örnek olarak bir arkadaşınızdan, bir şeyi almanız için bir metin mesajı aldığınızda, ‘Bunu bugün bana hatırlat’ diyebiliyorsunuz. Böylece Siri, hatırlatıcıyı direkt olarak takviminize ekliyor. iOS’taki alışkanlıklarınızı da izleyen dijital asistan, iPhone’u otomobilinize bağladığınız zaman, audiobook’unuzu otomatik olarak devere sokuyor.

Siri’yi Google Now’a yaklaştıran yönü ise iOS’ta yaptıklarınızı sürekli olarak takip etmesi. Mesela dijital asistanınız, size e-posta ile gönderilen davetleri otomatik olarak takvime ekleyebiliyor. Aynı zamanda giriş ekranını sağa sürüklediğinizde gösterilen Siri Suggestions, yakındaki ilgi noktalarını, trafik durumunu ve yol trafiğini gösteriyor.

Tüm bunları gizliliğe büyük bir önem vererek yerine getirdiği vurgulayan Apple’dan Federighi, dijital asistana ulaşan verilerin herhangi bir tanıtıcı kimlik içermediğini, dolayısıyla verileri kullanıcının Apple ID’siyle eşleştirmenin mümkün olmadığını belirtiyor.

HTC Satılıyor mu?